2 Componenten plamuur voor buiten+video.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Flexa laat je altijd inspireren.
Perkoleum van koopmans verf, een duurzame oplossing.

2 COMPONENTEN PLAMUUR-HARS EN HARDER

2 Componenten plamuur

Ga naar Schilderpret op YouTube

BENODIGHEDEN 2 COMPONENTEN PLAMUUR

 • Plamuur
 • Harder
 • Twee plamuurmessen
 • verfkrabber
 • Kitspuit
 • Acrylaatkit

STAPPENPLAN

 1. Neem een klein plamuurmes en een dot plamuur
 2. Voeg een harder toe volgens het product
 3. Meng de twee delen door elkaar
 4.  Breng de 2 componenten plamuur aan in de scheur of opening
 5. Laat het uitharden
 6. Schuren en gronden

REGELMATIG CONTROLEREN OP GEBREKEN

Als jezelf ook het buitenschilderwerk wilt onderhouden dan is het hoofdzaak dat je regelmatig om je huis loopt om de gebreken vast te stellen en te verhelpen. Vaak zie je afbladderen van de verflaag en barsten in het hout. Zie je afbladderen van de verf dan kun je deze het beste met een föhn en een verfkrabber verwijderen. Lees hier het artikel over verf afbranden. Zorg er altijd voor dat je verfkrabber goed scherp is. Zie je kleine oneffenheden in je houtwerk dan moet je deze plamuren.Voordat je gaat plamuren moet je eerst wel een grondverf aanbrengen.Dit is voor de hechting van de plamuur.Indien er grote gaten of barsten worden geconstateerd dan moet je een 2 componenten plamuur toepassen.

WERKWIJZE EN PROCEDURE

Wanneer je grote barsten hebt gezien of grote gaten dan moet je een 2 componenten plamuur gebruiken.

Vooral wanneer je houtrot constateert is een 2 componenten plamuur een uitkomst. Je moet dan een houtrot reparatie uitvoeren. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt. Het meest bekende waar is andere dryflex. En dan met name de dryflex 4. Dryflex heeft een snelle verwerkingstijd en is na 4 uur al overschilderbaar.

EEN HARDER EN EEN PlAMUUR2 componenten plamuur

Deze meng je door elkaar en je kunt het dan op de plek aanbrengen. Zorg ervoor dat je wel 2 plamuurmessen bij de hand hebt. Een breed plamuurmes die breder is dan het gat en een smal plamuurmes om te plamuren. Het eerste plamuurmes dient als een soort spatel en het later strak af te strijken. Wanneer je de 2 componenten plamuur hebt aangebracht wacht je vier uur en dan kun je het ontvetten en schuren en daarna afwerken. Je hebt dan heel lang genot en plezier van je schilderwerk.

BARSTEN IN HOEKVERBINDINGEN

Dit moet je snel mogelijk dichtmaken anders krijg je houtrot. Je kunt dan het beste met een scherpe verfkrabber de hoeken in een V-vorm uitkrabben.Daarna deze hoeken vullen met een acrylaatkit.Deze is namelijk overschilderbaar. Als je dan elk jaar deze inspectie herhaald dan zal je zien dat je houtwerk in topconditie blijft.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen

Of heb je een leuke suggestie of ervaring over dit onderwerp?

Een opmerking mag je ook plaatsen.

 

Flexa laat je altijd inspireren.
Perkoleum van koopmans verf, een duurzame oplossing.