2 Componenten plamuur voor buiten+video.

door Piet de Vries | Geupdate op:  1 juli 2015

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

2 COMPONENTEN PLAMUUR-HARS EN HARDER

BENODIGHEDEN 2 COMPONENTEN PLAMUUR

STAPPENPLAN

  1. Neem een klein plamuurmes en een dot plamuur
  2. Voeg een harder toe volgens het product
  3. Meng de twee delen door elkaar
  4.  Breng de 2 componenten plamuur aan in de scheur of opening
  5. Laat het uitharden
  6. Schuren en gronden

REGELMATIG CONTROLEREN OP GEBREKEN

Als jezelf ook het buitenschilderwerk wilt onderhouden dan is het hoofdzaak dat je regelmatig om je huis loopt om de gebreken vast te stellen en te verhelpen. Vaak zie je afbladderen van de verflaag en barsten in het hout. Zie je afbladderen van de verf dan kun je deze het beste met een föhn en een verfkrabber verwijderen. Lees hier het artikel over verf afbranden. Zorg er altijd voor dat je verfkrabber goed scherp is. Zie je kleine oneffenheden in je houtwerk dan moet je deze plamuren.Voordat je gaat plamuren moet je eerst wel een grondverf aanbrengen.Dit is voor de hechting van de plamuur.Indien er grote gaten of barsten worden geconstateerd dan moet je een 2 componenten plamuur toepassen.

WERKWIJZE EN PROCEDURE

Wanneer je grote barsten hebt gezien of grote gaten dan moet je een 2 componenten plamuur gebruiken.

Vooral wanneer je houtrot constateert is een 2 componenten plamuur een uitkomst. Je moet dan een houtrot reparatie uitvoeren. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt. Het meest bekende waar is andere dryflex. En dan met name de dryflex 4. Dryflex heeft een snelle verwerkingstijd en is na 4 uur al overschilderbaar.

EEN HARDER EN EEN PlAMUUR2 componenten plamuur

Deze meng je door elkaar en je kunt het dan op de plek aanbrengen. Zorg ervoor dat je wel 2 plamuurmessen bij de hand hebt. Een breed plamuurmes die breder is dan het gat en een smal plamuurmes om te plamuren. Het eerste plamuurmes dient als een soort spatel en het later strak af te strijken. Wanneer je de 2 componenten plamuur hebt aangebracht wacht je vier uur en dan kun je het ontvetten en schuren en daarna afwerken. Je hebt dan heel lang genot en plezier van je schilderwerk.

BARSTEN IN HOEKVERBINDINGEN

Dit moet je snel mogelijk dichtmaken anders krijg je houtrot. Je kunt dan het beste met een scherpe verfkrabber de hoeken in een V-vorm uitkrabben.Daarna deze hoeken vullen met een acrylaatkit.Deze is namelijk overschilderbaar. Als je dan elk jaar deze inspectie herhaald dan zal je zien dat je houtwerk in topconditie blijft.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen

Of heb je een leuke suggestie of ervaring over dit onderwerp?

Een opmerking mag je ook plaatsen.

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?
 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.