5 Tips om de binnenkant van je huis te verbeteren

door Piet de Vries | Geupdate op:  1 april 2019

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Stel je woont al een tijd in hetzelfde huis dan wil je hier en daar misschien wel wat aanpassingen doen. Hoe groot deze aanpassingen zijn dat ligt aan jezelf. Je zou er voor kunnen kiezen om apparaten in je huis, zoals een waterpomp,  te onderhouden. Ook zou je er voor kunnen kiezen om je muur opnieuw te schilderen. In dit artikel wordt er gekeken naar 5 tips om je huis aan de binnenkant te verbeteren.

Muren of kastjes schilderen

Kleine aanpassingen kunnen een groot effect hebben. Het veranderen van de kleur bij bepaalde plekken in je huis kan een groot verschil maken. Dit hoeft niet gelijk je hele kamer te zijn, maar het kan ook één muur of kastje zijn. Door bijvoorbeeld de kastjes in je keuken een andere kleur te geven, geef je een compleet andere ‘look and feel’ aan je huis. Ook zou je de muur achter je tv een andere kleur kunnen geven als de rest van de kamer. Op deze manier krijgt de gehele kamer in een keer een andere kleur. Zo iets ‘kleins’ kan grote impact hebben in je huis.

Isolatie van je huis verbeteren

Naast het veranderen van de uitstraling van je huis is het ook belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Door je huis zo goed mogelijk is isoleren zal de energie factuur lager zijn. Kijk daarom of je goede dak, zolder en muur isolatie hebt. Mocht dit niet het geval zijn kun je hier verandering in maken. Het kost misschien redelijk veel geld, maar het zal de helft van je energie factuur besparen. Als je ramen vaak aandampen en/of je huis nog geen dubbel glas heeft is het ook tijd om je ramen te vervangen.

woning opknappen

Waterpomp onderhouden

Nu we toch praktisch bezig zijn kijken we gelijk naar de waterpompen in je huis. Denk bij een waterpomp aan een dompelpomp, CV pomp, hydrofoorpomp of bronpomp. Deze pompen, de meeste in ieder geval, heeft ieder huishouden nodig. Het is daarvoor zaak dat deze om de zoveel tijd onderhouden worden. Kijk op internet of het tijd is om je waterpomp te vervangen. Ook zou je een waterpomp kunnen toevoegen aan je huis. Je zou bijvoorbeeld een pomp put kunnen aanschaffen als je een sanitaire voorziening in je kelder wilt plaatsen.

Reinigen van je kleed/tapijt

Mocht je gebruik maken van een kleed of tapijt in huis worden deze op een gegeven moment redelijk vies. Hier ontkom je niet aan. Laat het daarvoor na gedurende tijd professioneel reinigen. Dit zorgt er voor dat het er weer top uitziet en dat jij niet gelijk een nieuwe hoeft aan te schaffen.

Maak gebruik van nieuwe decoratie

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

Naast alle praktische verbeteringen aan je huis kan een verandering in je decoratie ook een groot verschil maken. Je zou bijvoorbeeld een nieuwe schilderij of muursticker op je muur kunnen plaatsen. Misschien is het tijd voor een nieuwe plant? Of voor nieuw servies? Er zijn talloze kleine aanpassingen die je kunt doen aan je decoratie. Zorg er wel voor dat de decoratie bij jou past. Je kijkt er namelijk elke dag naar.

Naast deze 5 tips zijn er nog meer mogelijkheden om je huis te verbeteren, maar hopelijk helpen ze je goed op weg. Sommige aanpassingen kunnen redelijk duur uitpakken, maar daar zal je in de toekomst zeker profijt van hebben.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.