Advies van een schilder

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Systeemplafond kun je zeker sausen.
Muurverf kopen en de grote kortingen.

Wanneer iets toe is aan een nieuwe lik verf, zijn er genoeg mensen die bang zijn om er aan te beginnen. Vaak omdat ze niet weten hoe ze de schilderklus aan moeten pakken.. Bang om iets verkeerd te doen of niet overtuigd van een goed eindresultaat. Schilderpret is een online vraagbaak omtrent schilderen.
Op Schilderpret vind je in no-time de informatie die je nodig hebt om een klus te klaren! Kun je iets niet vinden? Dan kun je een vraag stellen aan een vakschilder: Piet de Vries – auteur Schilderpret.

Een paar schilder adviezen als voorbeeld

Schilderpret staat letterlijk en figuurlijk vol met duizenden tips voor het verven van je woning. Of je nu je Laminaat wilt verven, de kinderkamer op wilt knappen of gewoon je muren en plafond wilt witten zonder aanzettingen en strepen. Om je een idee te geven, hier een paar tips als advies:

 • Zorg voor een lege en schone werkomgeving.
  Naast stofdeeltjes in je lak vermijden, heeft een schone werkomgeving veel voordelen. Naast bv de veiligheid zul je in een nette en schone ruimte; sneller werken, netter werken en meer schilder pret beleven!
 • Altijd eerst onvetten.
  Ook wanneer je schilderwerk al hebt schoon gemaakt zul je eerst moeten gaan ontvetten.  Zowel voor dat je gaat schuren als na het schuren even goed afdoen met een vochtige doek met verdunde ammonia of ontvetter..
 • Haastige spoed is zelden goed.
  Als je net even wat meer tijd en aandacht aan je schilderwerk besteed zal je resultaat een stuk beter zijn! Trek dus extra tijd uit voor bijvoorbeeld: gaatjes in houtwerk-muur-plafond vullen met plamuur, goed vlakschuren, naden-kieren-randen van oa kozijnen dichtkitten. Een uurtje in details steken zie je in het eindresultaat dubbel terug!
 • Verwijder afplaktape direct na het schilderen!
  Niks is zo vervelend dat als wanneer je klaar bent met schilderen je de volgende dag (wanneer de lak droog is) uren moet staan prutsen om afplaktape resten te verwijderen. Wanneer je schilderstape laat zitten hard het samen met de verf uit en word deze hard. Vervolgens zal de tape zeer snel scheuren en door de goede hechting is verwijderen een irritant klusje. Daarnaast heb je grote kans dat je de nieuwe verflaag ook aftrekt!

Naast deze “basistips” vind je via de kluswijzer nog veel meer praktische tips voor verf, schilderen en onderhoud. 

 

1001 Schildertips

Ga naar het schilderpret YouTube kanaal

In jaren dat Schilderpret bestaat zijn er al vele bezoekersvragen beantwoord op de blog en vlog. Al deze vragen hebben gezorgd dat de website (en het YouTube kanaal) inmiddels vol staan met duizenden schildertips en adviezen van Piet de Vries. Piet is al zo’n 25 jaar schilder van beroep en hij deelt dan ook al deze kennis in zijn filmpjes en teksten. Gebruik de kluswijzer voor het vinden van schildertips of bezoek het YouTube kanaal.

Top 10 Schilder Tips

Schilderpret top 10 schilder tips

 

 

Verven Tips

Wanneer je alle verftips op Schilderpret leert zul je zelf kunnen schilderen als een vakman! Schilderen is niet moeilijk indien je de juiste aanpak en voorbereidingen hanteert. Zoek op Schilderpret naar tips voor verven of klik op één van de populaire verven tips:

 

Schildertips binnen

Met de schildertips van Schilderpret je Woning de juiste uitstraling en sfeer geven! Zoek met de kluswijzer naar ideeën voor huis en interieur.
Met Schilderpret verf je zelf van –  Aanrechtblad t/m Zolder -. Kun je iets niet vinden via de zoekfunctie (kluswijzer)? Stel je vraag dan aan Piet de Vries. Gratis advies van een schilder! Of klik op één van onderstaande tips voor binnen-schilderwerk:

Schildertips buiten

Net als bij je woonkamer wil je een bepaalde sfeer creëren in de tuin. Een ander kleurtje op de schutting of tegels doet al snel wonderen. Op Schilderpret vind je veel verf en schildertips voor buitenschilderwerk. Gebruik de kluswijzer of bezoek ook eens:

Verf + benodigdheden kopen

Vakman Piet de Vries heeft met zijn 25 jaar ervaring voldoende kennis van verfproducten. Op de blog van Schilderpret (en in zijn video’s) deelt Piet zijn  ervaringen met verfmerken, verfsoorten en benodigdheden. Piet heeft in de verfwinkel zijn favoriete producten te koop zodat je zeker weet dat je de juiste materialen in huis hebt voor de klus. Zoek op Schilderpret naar artikelen over verf kopen of lees ook eens:

 

Schilderwerk Uitbesteden

Na al het schilderadvies toch liever de schilder langs laten komen voor een schilderklus? (Voorbeeld van een offerte
Schilderpret helpt je! Je kunt nu, gratis en vrijblijvend,  6 offertes ontvangen van schilders bij jou in de buurt!
Zonder verplichtingen dus je kunt ook gewoon uit nieuwsgierigheid een aanvraag doen :)

Klik hier om een offerte voor schilderwerk aan te vragen

Meer Advies nodig?

Persoonlijk advies van een ervaren schilder? Vraag het Piet.


Ga naar Schilderpret op YouTube

Systeemplafond kun je zeker sausen.
Muurverf kopen en de grote kortingen.