Bespaar op je schilderkosten: 4 handige tips!

door Piet de Vries | Geupdate op:  10 september 2019

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

besparingHet schilderwerk is enorm belangrijk voor de uitstraling en de duurzaamheid van je woning. Professioneel schilderwerk is daarom erg belangrijk voor je huis, daarom mag het gerust wat tijd kosten. Tijd is vaak het probleem niet, maar schilderen is ook erg duur. We besteden liever niet te veel aan het schilderwerk in huis, daarom geven wij 4 handige tips om te besparen op je schilderkosten.

1. Verf in de aanbieding

Regelmatig zie je reclamefolders of online advertenties voorbij komen met verf in de aanbieding. Normaliter is verf van hoge kwaliteit enorm duur, maar als je wacht op scherpe aanbiedingen kan de verf in eens stukken goedkoper zijn. Is er geen verf in de aanbieding? Dan kan je altijd nog op zoek gaan naar kortingscodes. Online verf bestellen is meestal al een stuk voordeliger dan bij de plaatselijke verfwinkel. Als je ook nog eens zoekt naar kortingscodes, bijvoorbeeld op Bespaardeals, dan ben je helemaal goedkoop uit!

2. Aanlengen met water

Aanlengen met water wordt op vele verpakking niet aangegeven, maar bijna iedere verf is wel aan te lengen met water. Echter is het wel verstandig om dit na te vragen bij de verkoper in kwestie. Door het aanlengen heb je minder verf nodig en zal de verf ook nog eens beter in de muren trekken. Zo bespaar je op schilderkosten én heb je ook nog eens een mooier eindresultaat.

3. Dunne lagen

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de schilderklus klaar hebben. Dit zorgt er vaak voor dat je onnodig dikke lagen verf aanbrengt. Als je zorgt voor dunne lagen is dit niet alleen zuiniger, maar droogt het ook sneller. Is de eerste dunne laag goed gedroogd? Breng dan twee dagen later de tweede laag aan om een prachtig resultaat te krijgen.

4. Zelf schilderen

Bij sommige klussen is het verstandig om een vakman in te schakelen, maar niet iedere klus vraagt op vakmanschap. Bepaal zelf bij het schilderen van je huis wat je wel of niet wilt uitbesteden. Uitbesteden is bij lastige muren of kozijnen zeker aangeraden voor een mooi resultaat. Maar als je enige ervaring hebt met schilderen kan je er ook voor kiezen om zelf te schilderen en daarmee bespaar je veel geld!

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.