Bespaar op je schilderkosten: 4 handige tips!

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

De muren schilderen met een sponseffect, hoe doe ik dat?
De ideale aanhanger voor schilders

besparingHet schilderwerk is enorm belangrijk voor de uitstraling en de duurzaamheid van je woning. Professioneel schilderwerk is daarom erg belangrijk voor je huis, daarom mag het gerust wat tijd kosten. Tijd is vaak het probleem niet, maar schilderen is ook erg duur. We besteden liever niet te veel aan het schilderwerk in huis, daarom geven wij 4 handige tips om te besparen op je schilderkosten.

1. Verf in de aanbieding

Regelmatig zie je reclamefolders of online advertenties voorbij komen met verf in de aanbieding. Normaliter is verf van hoge kwaliteit enorm duur, maar als je wacht op scherpe aanbiedingen kan de verf in eens stukken goedkoper zijn. Is er geen verf in de aanbieding? Dan kan je altijd nog op zoek gaan naar kortingscodes. Online verf bestellen is meestal al een stuk voordeliger dan bij de plaatselijke verfwinkel. Als je ook nog eens zoekt naar kortingscodes, bijvoorbeeld op Bespaardeals, dan ben je helemaal goedkoop uit!

2. Aanlengen met water

Aanlengen met water wordt op vele verpakking niet aangegeven, maar bijna iedere verf is wel aan te lengen met water. Echter is het wel verstandig om dit na te vragen bij de verkoper in kwestie. Door het aanlengen heb je minder verf nodig en zal de verf ook nog eens beter in de muren trekken. Zo bespaar je op schilderkosten én heb je ook nog eens een mooier eindresultaat.

3. Dunne lagen

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de schilderklus klaar hebben. Dit zorgt er vaak voor dat je onnodig dikke lagen verf aanbrengt. Als je zorgt voor dunne lagen is dit niet alleen zuiniger, maar droogt het ook sneller. Is de eerste dunne laag goed gedroogd? Breng dan twee dagen later de tweede laag aan om een prachtig resultaat te krijgen.

4. Zelf schilderen

Bij sommige klussen is het verstandig om een vakman in te schakelen, maar niet iedere klus vraagt op vakmanschap. Bepaal zelf bij het schilderen van je huis wat je wel of niet wilt uitbesteden. Uitbesteden is bij lastige muren of kozijnen zeker aangeraden voor een mooi resultaat. Maar als je enige ervaring hebt met schilderen kan je er ook voor kiezen om zelf te schilderen en daarmee bespaar je veel geld!

De muren schilderen met een sponseffect, hoe doe ik dat?
De ideale aanhanger voor schilders