Bijenwas kopen met een aanbieding

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Acrylverf kopen voornamelijk voor binnen.
Latex kopen met latex verf aanbiedingen

Om je meubels te beschermen kun je bijenwas kopen.  De bijenwas dient ervoor om verkleuring tegen te gaan. Hiermee onderhoudt je het houtwerk van de meubels.  Vroeger werd het boenwas genoemd. Tegenwoordig is het kalkwas krijtwas. De was bestaat voornamelijk uit zuivere bijenwas. Daarnaast zijn er carnaubawas en pigmenten toegevoegd. Dit heeft als doel een doorleefd effect te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met de kalkwas kun je felle kleuren mee temperen, antiek of vergrijsd patina aanbrengen of een gebleekt effect te maken. Boenwas hecht alleen op een ondergrond die poreus is, zoals onbehandeld hout.

Bijenwas kopen en werkwijze

De uitvoering is eenvoudig. Je neemt een doek en neemt een hap bijenwas uit het blik en wrijft dit op de meubels. Smeer de was vervolgens zo uit dat de bijenwas volledig uit de doek is verdwenen. Daarna wacht je ongeveer vijf minuten en wrijft het verder uit met een schone droge doek. Je zult nu gaan zien dat het meubelstuk enig zins gaat glimmen. Het voordeel van bijenwas is dat je het plaatselijk kunt bijwerken. Zie je bijvoorbeeld een doffe plek dan kun je die ter plekke bijwerken zonder dat je het gehele meubel moet poetsen. Wanneer je voor een vernis kiest moet je het hele meubelstuk opnieuw gaan lakken. En niet alleen lakken maar ook nog eens ontvetten en schuren. Bij een boenwas aanbrengen is dit overbodig.

Bijenwas aanbiedingbijenwas kopen

Bijenwas kopen kun je zowel in speciaal zaken kopen als op het internet. Als je het in een reguliere winkel koopt ben je niet zeker van een aanbieding. Tenzij je dit niet belangrijk vindt en je hebt goede ervaringen met bijenwas kopen in een reguliere winkel of een bouwmarkt dan moet je daar voor kiezen. Toch loont het om op het internet uit te zoeken waar een aanbieding te vinden is. Je gaat vervolgens te werk: Typ in Google: bijenwas aanbieding. Je zult dan zien dat je uit meerdere aanbiedingen kunt kiezen. Vergelijk eerst de prijs en daarna de eigenschappen van de bijenwas zoals: bij hoeveel graden wordt het kneedbaar, bij welke temperatuur ligt het smeltpunt, de dichtheid, is het een goede isolator en welke kleur en geur heeft de bijenwas. Wanneer de eigenschappen overeenkomen kun je gebruik maken van die aanbieding.

Nature paint kalk

Dit is een bijenwas met zeer goede eigenschappen. Dit product is vervaardigd volgens een authentiek recept op basis van zuivere bijenwas en pigmenten. Je kunt het bestellen in  een witte en grijze kleur. Daarnaast is er extra krijt toegevoegd om een mooi verweerd effect te krijgen. Of een grijs effect wat wel wat lijkt op een greywash.  Een white of greywash heeft meer een bleekeffect.

Zeker zijn er nog meer aanbiedingen te vinden op het internet.  Ook voor goedkope latex kun je hier terecht.

Acrylverf kopen voornamelijk voor binnen.
Latex kopen met latex verf aanbiedingen