De kleuren van koopmans zijn authentiek

Hoogglans dekkend van koopmans
IJzermenie verf van koopmans

koopmans verf kleuren
De kleuren van Koopmans ; Een kleur is altijd iets persoonlijks. Wat de een een mooie kleur vind is juist voor een ander niet mooi. Het gaat er niet alleen om wat je leuk vind maar ook de smaak en combinaties van bepaalde kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar.

Overzicht Koopmans kleuren

Meer over de kleur en sferen

Koopmans heeft om een idee op te doen praktische kleurcombinaties in sfeerimpressies samengesteld waarmee je kleurencombinaties visueel kunt vergelijken. Vaak worden huizen geschilderd in meerdere kleuren. Je ziet dan bijvoorbeeld de vaste delen in een licht kleur en de openslaande delen in een afwijkende kleur. Om die kleur vast te stellen zal je naar de stenen van huis moeten kijken.

Niet alleen de muur is belangrijk maar ook de dakpannen. Aan de hand daarvan ga je kleuren uitzoeken. Wanneer je dit zelf niet kunt, laat dan een deskundige of schilder komen. Dan weet je zeker dat je late een goed kleurstelling hebt.
Koopmans verf kleuren bieden voor een elk wat wils.

Zo hebben de kleuren van Koopmans verf ook ├ęcht hun eigen kleuren. De kleuren kaarten van Koopmans verf zijn uniek te noemen. Hun kleurwaaiers hebben kleuren die streek of regio gebonden zijn. Geen standaard ral kleuren dus..Denk maar aan het dorpje Staphorst. Alle houtdelen hebben een groene kleur. Zo heeft elke streek of regio zijn specifieke kleuren. Ook als het om monumenten gaat is Koopmans hier zeer bedreven. Het welbekende monumenten groen is vast wel eens ten horen gekomen.

Advies

Koopmans verf geeft ook advies over hoe je kleuren moet gebruiken. Aan de zonzijde is het beter om lichtere tinten te kiezen. Daar waar weinig regen en zon komt wordt vaak donkere kleuren geadviseerd. De kleuren die Koopmans verf heeft ontwikkeld en waar veel bekendheid is door gekomen is: antiekgroen, grachtengroen, antiekblauw, antiek-wit, ebber-zwart, antiek-rood.

En zo zijn er nog veel kleuren van Koopmans verf op te noemen. Dit zijn de kleuren die meestal buiten worden  gebruikt. Uiteraard heeft Koopmans ook specifieke kleuren ontwikkeld voor binnen: fries klei, hulst, Hindelooper blauw, Hindelooper rood, stand groen, enzovoort. Zo zie je dat Koopmans verf een groet keuze heeft aan kleuren.

Hoogglans dekkend van koopmans
IJzermenie verf van koopmans