De kleuren van koopmans zijn authentiek

koopmans verf
De kleuren van Koopmans ; Een kleur is altijd iets persoonlijks. Wat de een een mooie kleur vind is juist voor een ander niet mooi. Het gaat er niet alleen om wat je leuk vind maar ook de smaak en combinaties van bepaalde kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar. Vaak worden huizen geschilderd in meerdere kleuren. Je ziet dan bijvoorbeeld de vaste delen in een licht kleur en de openslaande delen in een afwijkende kleur. Om die kleur vast te stellen zal je naar de stenen van huis moeten kijken. Niet alleen de muur is belangrijk maar ook de dakpannen. Aan de hand daarvan ga je kleuren uitzoeken. Wanneer je dit zelf niet kunt, laat dan een deskundige of schilder komen. Dan weet je zeker dat je late een goed kleurstelling hebt.

Zo hebben de kleuren van Koopmans verf ook hun eigen kleuren. De kleuren kaarten van Koopmans verf zijn uniek te noemen. Hun kleurwaaiers hebben kleuren die streek of regio gebonden zijn. Geen standaard ral kleuren dus..Denk maar aan het dorpje Staphorst. Alle houtdelen hebben een groene kleur. Zo heeft elke streek of regio zijn specifieke kleuren. Ook als het om monumenten gaat is Koopmans hier zeer bedreven. Het welbekende monumenten groen is vast wel eens tenhore gekomen.

Koopmans verf geeft ook advies over hoe je kleuren moet gebruiken. Aan de zonzijde is het beter om lichtere tinten te kiezen. Daar waar weinig regen en zon komt wordt vaak donkere kleuren geadviseerd. De kleuren die Koopmans verf heeft ontwikkeld en waar veel bekendheid is door gekomen is: antiekgroen, grachtengroen, antiekblauw, antiek-wit, ebber-zwart, antiek-rood. En zo zijn er nog veel kleuren van Koopmans verf op te noemen. Dit zijn de kleuren die meestal buiten worden  gebruikt. Uiteraard heeft Koopmans ook specifieke kleuren ontwikkeld voor binnen: fries klei, hulst, hindeloper blauw, hindeloper rood, stand groen, enzovoort. Zo zie je dat Koopmans verf een groet keuze heeft aan kleuren.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *