HITTEGOLF: De zon en de impact op (buiten-)schilderwerk

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Muurverf voor de keuken en badkamer
Hoe houd je verhuizen betaalbaar zonder de ongemakken? 

verf-en-de-elementen

Felle zon versneld het proces van uitdroging. Niet alleen bij de mens maar ook bij hout en schilderwerk. Hitte en UV-straling tasten de laklaag aan. Schilderwerk goed onderhouden is een must en zal de levensduur met vele jaren verlengen.

Lichte kleur én blanke lak

Maak buiten gebruik van lichte kleuren én blanke lak. Lichte kleuren absorberen minder warmte en verlengen de levensduur. Blanke lak beschermt de lak(-kleur) tegen UV-straling en de elementen.

Hout en vocht

schildertijdenIs het hout rondom je woning niet geschilderd of is je verflaag beschadigd? Wanneer hout lang in de zon staat droogt het uit en zal het sneller vocht gaan absorberen . Dit zal zorgen voor krimp en uitzetting met houtrot tot gevolg. Het is verstandig om kaal hout te schilderen. Het is vervolgens erg belangrijk je schilderwerk met regelmaat te controleren en eventueel bij te werken of schoon te maken met een verfreiniger.

Schilder op het juiste moment

Wanneer je met warme temperaturen wilt schilderen kun je dit het beste in de avond(en) doen voor de zon onder gaat. Niet alleen is dit beter voor de verf maar ook een stuk aangenamer. Schilder wanneer het al een paar dagen droog is geweest zodat je geen vocht onder je laklaag zult insluiten.

Professioneel resultaat

schilderWanneer je besluit om schilderwerk uit te besteden aan een vakman is het verstandig om eerst offertes te vergelijken. Op de pagina offerte schilderwerk kun je een aanvraag doen bij 4 schilders bij jou in de buurt. Vergelijk de offertes en je weet zeker dat je niet te veel betaald voor professioneel resultaat! Een offerteaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend.

Muurverf voor de keuken en badkamer
Hoe houd je verhuizen betaalbaar zonder de ongemakken?