Dryflex reparatiepasta al na 4 uur overschilderbaar.

door Piet de Vries | Geupdate op:  21 februari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:Dryflex een reparatie pasta en wat de eigenschappen zijn van Dryflex.

Dryflex reparatiepasta

Dryflex reparatiepasta en dan vooral de Dryflex 4 is een snelle reparatie pasta die houtrot tegen gaat. Met de nieuwe technieken van tegenwoordig kun je nu houtrot permanent stoppen en je kozijn of deur word weer als nieuw. Er zijn vele producten op de markt, die je bij een houtrot reparatie kunt gebruiken. Echter door de jaren heen kom je er achter welke de betere zijn. Naast presto gebruik ik ook Dryflex.

Dryflex heeft een snelle verwerkingstijd.

Dryflex reparatie pasta

Dryflex reparatie pasta

Dryflex heeft een snelle verwerkingstijd. Als de reparatie goed is uitgevoerd kun je het oppervlak al na 4 uur schilderen. Dryflex heeft vele eigenschappen. Ik ga ze hier vervolgens noemen. Je kunt beschadigd hout of rot in hout, meubels, kozijnen, deuren etc. permanent repareren. Ook kun je Dryflex gebruiken voor het verlijmen en vullen van scheuren, voegen, noesten en open verbindingen. Een andere eigenschap wat Dryflex heeft is het restaureren van houtconstructies. Uiteraard is de verwerkingstijd welk afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. We gaan hier uit van 20 graden en Celsius en een relatieve vochtigheid van 65%. Ook hoef je niet vooraf te gronden en kun je Dryflex direct op kaalhout aanbrengen. Bij presto plamuur moet je wel voor die tijd een grondverf aanbrengen. Dryflex 4 kun je in alle 4 seizoenen toepassen. Je moet wel een apart doseerpistool hiervoor aanschaffen. Dryflex 4 bestaat uit 2 kokers. Een voor plamuur en een voor de verharder. Wanneer je een laag aanbrengt moet je er voor zorgen dat je net zo lang mengt dat de pasta een kleur wordt. Je kunt de reparatiepasta mengen met een modelleermes. Als je teveel Dryflex hebt aangebracht verwijder dit dan gelijk. Als de reparatie pasta is uitgehard is moet je het eerst schuren voor dat je een laag verf aanbrengt. Ik hoop dat je dit product gaat gebruiken. Je zult zien dat dit heel gemakkelijk en snel gaat. Als je nog vragen hebt of suggesties laat me het weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

BVD.

Piet de vries

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.