3 weinig bekende tips om dubbelzijdige tape te verwijderen

door Piet de Vries | Geupdate op:  13 september 2021

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Dubbelzijdige tape is erg praktisch, maar het is niet gemakkelijk om de tape te verwijderen.

Heb je dubbelzijdige tape gebruikt bij een klus en wil je deze tape verwijderen?

Raadpleeg dan de tips in dit artikel om dit op de juiste manier te doen.

Dubbelzijdig tape verwijderen

Tips om dubbelzijdige tape te verwijderen

remove-Double-Sided-Tape

Gebruik een föhn

Heb je een föhn in huis? Dan kun je dit apparaat gebruiken om jouw dubbelzijdige tape te verwijderen. Zelfs plakband dat erg goed vast zit, kun je met een föhn verwijderen.

Dit doe je simpelweg door de föhn op de warmste stand te zetten en vervolgens een halve minuut op de dubbelzijdige tape te richten. Probeer de tape nu los te trekken.

Lukt dit niet? Dan verwarm je de dubbelzijdige tape nog iets langer. Dit doe je tot je de tape los kunt trekken.

Extra tip: achtergebleven lijmresten kun je ook verwarmen met een föhn. Dit maakt het verwijderen van de lijmresten een stuk gemakkelijker.

Week de tape los met alcohol

Alcohol heeft een oplossende werking. Dit maakt het middeltje geschikt voor allerlei schoonmaakklussen. Je kunt alcohol ook gebruiken om dubbelzijdige tape te verwijderen.

Dit doe je door de alcohol met een doek of watje op de tape aan te brengen. Laat de alcohol even inwerken en de lijm zal langzaam oplossen. Hierna kun je de dubbelzijdige tape verwijderen.

x
Welke afplaktape te gebruiken?

Is de lijm van de tape erg hardnekkig? Maak dan een stukje keukenpapier nat met alcohol en leg dit keukenpapier op de tape.

Laat het 5 minuten liggen en controleer hierna of je de tape nu wel los kunt trekken.

Koop WD-40 spray

Tot slot kun je ook naar de bouwmarkt gaan om zogeheten WD-40 spray te kopen. Dit is een spray die je voor allerlei klusjes kunt gebruiken, inclusief het verwijderen van dubbelzijdige tape.

(bekijk meer afbeeldingen)

Voor je de spray op je dubbelzijdige tape gebruikt, trek je de randen van de tape zo veel mogelijk los. Op deze randen spuit je vervolgens wat WD-40.

Laat de spray enkele minuten intrekken en je kunt het plakband gemakkelijk verwijderen. Lukt dit nog niet helemaal? Dan spuit je nog wat WD-40 op de randen van het plakband.

Dit doe je tot je alle tape succesvol hebt verwijderd.

Succes met het verwijderen van dubbelzijdige tape!

Gr Piet

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.