Dubbelzijdige tape

door Piet de Vries | Geupdate op:  13 november 2018

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:
dubbelzijdige-tape

Dubbelzijdige tape voor vloerbedekking

Dubbelzijdige tape

Wil je iets bevestigen, monteren of verbinden? Dan kun je hier dubbelzijdige tape voor gebruiken. Deze tape maakt het bevestigen, monteren en verbinden van vele verschillende voorwerpen erg gemakkelijk. De tape heeft vele verschillende toepassingen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Dubbelzijde tape van het merk TESA kopen?: 

 

Wat is dubbelzijdige tape?

Dubbelzijdige tape plakt aan twee zijden. Dit in tegenstelling tot enkelzijdige tape, die slechts één zijde met lijm heeft. Zoals schilderstape Omdat dubbelzijdige tape aan twee zijden plakt, is deze tape uitermate geschikt voor het bevestigen, monteren en verbinden van verschillende soorten voorwerpen. De tape wordt gebruikt door consumenten, maar ook door professionals en zelfs in de industrie.

De toepassingen van dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape heeft vele toepassingen. Je kunt deze tape bijvoorbeeld gebruiken om een spiegel op de muur te bevestigen, om tijdelijk tapijt op de vloer te leggen of om een schilderij op te hangen zonder gaten in de muur te maken.

Je kunt de tape gebruiken om tijdelijk voorwerpen te bevestigen, monteren of verbinden, maar ook voor permanente bevestiging, montage of verbinding. En koop je een sterke dubbelzijdige tape? Dan kun je hier zelfs zwaardere voorwerpen mee bevestigen, monteren of verbinden. Denk hierbij aan zware spiegels en zelfs aan gevelelementen.

De voordelen van dubbelzijdige tape

Een groot voordeel van dubbelzijdige tape, is het feit dat deze tape erg gemakkelijk in gebruik is. Wil je bijvoorbeeld een spiegel ophangen met de tape? Dan haal je de plakrand van de tape af, bevestig je de tape op de spiegel en verwijder je de tweede plakrand. Nu hoef je de spiegel alleen op de muur te drukken, tot deze goed vast zit.

Daarnaast laat het gebruik van dubbelzijdige tape geen sporen achter. Hang je een fotolijstje aan de muur met dubbelzijdige tape, dan hoef je geen gat te timmeren of te boren. Haal je het fotolijstje weer weg, dan zie je hier niets van. De muur ziet er nog altijd netjes uit.

Tot slot is dubbelzijdige tape voordelig in de aanschaf. Zelfs de beste dubbelzijdige tape heeft een lage prijs. Ook als je de tape voor vele verschillende toepassingen gebruikt en in een mum van tijd door een rol heen gaat, is de totale investering in de handige tape niet groot.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.