Goud schilderen is een echte kunst.

door Piet de Vries | Geupdate op:  1 januari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:


Goud kleur verven  – hoe moet je een schilder je een goudkleur

Met Goud verf schilderen

Iets goud schilderen? Goud doet denken aan  luxe. Je kunt het geweldig met diverse kleuren combineren. (Kleurenwaaier) Goud past vooral bij rood. Je ziet dan ook vaak gebouwen waarvan de steen rood is dat dit een unieke combinatie is. Ik als schilder, heb inmiddels al meerder malen met een goudverf geschilderd. Ik moet ook eerlijk bekennen dat de eerste keer best wel moeilijk was. Als je een goed voorbereiding hebt getroffen en je gaat daarna met de kleur goud schilderen, moet je er op letten dat je niet na strijkt. Je krijgt dan aanzettingen en het droogt dan niet mooi op. Dus de verf gelijkmatig op het oppervlak aan brengen en uitstrijken en daarna niet meer aanraken. Dat is het geheim met de kleur goud verven.

goud schilderen met goudverf

Afwerken met een kant en klare goudverf.

Uiteraard hoef je tegenwoordig niet meer zelf te mengen om een goudkleur te krijgen.  Er zijn veel verfmerken die een kant en klare goudverf hebben. Het merk Jansen heeft al een goudlak voor slechts € 11,62 voor 0,125 liter. Meestal wil je alleen maar een fotolijstje in de kleur goud schilderen en dan is deze verf ideaal omdat je dit in kleine hoeveelheden kan inkopen. Daarna worden de hoeveelheden respectievelijk: 0.375, 0.75 3n 2.5 liter. Deze goudlak kan zowel voor binnen als buiten worden gebruikt. Wat ook een mogelijkheid is dat je de verf met een spuitbus aanbrengt. Je komt dan in alle hoeken, waarbij je normaal slecht bij komt. Ook onregelmatige oppervlakten krijg je met een spuitbus mooi egaal.

Goud kleuren krijg je ook met caparol.

Caparol heeft weer een nieuw product op de markt gezet. Capadecor Capagold is een goudverf die je zowel voor binnen en buiten kunt toepassen. Deze verf is zeer weerbestendig en is precies de kleur goud. Voordat je gaat schilderen moet je eerst de ondergrond goed ontvetten met een allesreiniger. Daarna licht schuren en stofvrij maken en dan een grondverf opzetten. Het beste is dan ook met caparol te beginnen. De grondverf die caparol hiervoor gebruikt heet Capadecor Goldgrund. Een waterafstotende siliconehars, die zeer geschikt is voor buiten. Vooraf zou je je eerst moeten afvragen welke objecten je in de kleur wilt hebben. Maak het niet al te bont. De kleur moet niet gaan overheersen. Een hele muur zal ik echt afraden. Wat wel mooi lijkt is een omlijsting van een spiegel of schilderij. Wat ik zelf wel eens bij klanten heb gedaan is dat je de onderkanten van een muur een goudkleur maakt. Ga dan niet hoger dan 25 centimeter. Voorwaarde is wel dat je een groot vertrek moet hebben. Tijdens dit schrijven ben ik echt nieuwsgierig geworden of jullie ook ervaringen hebben met de kleur goud. Zou je dan wel willen reageren?Zou ik echt top vinden! Laat het me weten door een reactie onder dit artikel te plaatsen zodat wij dit met meerder mensen kunnen delen. Alvast bedankt.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.