Grenen vloerdelen in olie , was of lak?

door Piet de Vries | Geupdate op:  1 januari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Grenen vloer verven

Grenen vloerdelen zijn een mooi vloerafwerking en grenen vloerdelen kun je ook schilderen.

Grenen vloerdelen doen altijd warm aan in je vertrek. In principe kun je het zelf leggen als je een beetje handig bent. Dan is het altijd de vraag hoe je de grenen vloerdelen wilt afwerken. Kies voor een was, olie of een lak. Dit is altijd persoonlijk.

Er wordt dagelijks gelopen op een vloer. Welk product je ook kiest een lakverf, was of olie, ga hier nooit op bezuinigen. Wanneer je goedkope verf zou gebruiken en deze begint na een paar maanden al krassen te vertonen, is dit zonde van je geld en een verkeerde bezuiniging.

Er zijn vele mogelijkheden om grenen vloerdelen af te werken. Een daarvan is het afwerken met een white wash verf. Bedenk dan wel dat je hierna met een boot lak moet aflakken. Dus samenvattend: je kunt het zo in de originele kleur laten en met een olie of was afwerken of je gaat de houten vloer verven.

grenen vloer verven

Grenen vloerdelen schilderen met een urethaan verf

Wanneer je de grenen vloerdelen wilt gaan aflakken moet je wel met zorg de goede verf uitkiezen. Deze verf moet een hoge slijtvast bezitten. Er wordt immers intens op geleefd op een houten vloer. Daarom moet je kiezen voor een urethaan verf. Deze verf heeft deze eigenschappen. De verf heeft een zeer hoge slijtvast en word nog harder dan een gewone alkyd verf. Je zult niet snel krassen zien daarna.

Ook bij een trap verven of een tafel verven moet je precies dezelfde verf gebruiken. Om deze vloerdelen te schilderen ga je eerst ontvetten, daarna schuren. De volgende stap is alles stofvrij maken en daarna een goed vullende grondverf aanbrengen. Hierna minimaal 2 laklagen aanbrengen.

Vergeet niet tussen de lagen licht te schuren en laat de lagen eerst goed uitharden voordat je er een nieuwe aanbrengt. Ik zou voor een lichte kleur kiezen omdat dit je ruimte vergroot.

Heeft iemand van jullie wel eens grenen vloerdelen geschilderd?

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

Zou jij de ervaringen wel onder dit artikel willen zetten zodat we dit met iedereen kunnen delen?

Alvast bedankt.

Piet de Vries

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.