Histor monodek is een goed dekkende latex.

door Piet de Vries | Geupdate op:  6 februari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Een muurverf heeft als bedoeling voor de verfraaing van je muren. Ook om je muren er fris uit te laten zien.
Histor muurverf is een latex. Een latex is een vloeistof dat op melk lijkt en is wit van kleur. Je brengt het met een roller of kwast aan op je muur.

Klik hier om latex verf te kopen in mijn webshop

Histor monodek is een goede dekkende latex.

Wanneer je een nieuwe muur hebt moet je vooraf een voorstrijk latex aanbrengen. Dit heft de zuiging op van je latex. De procedure is als volgt. Bij een nieuwe
muur ga je twee lagen aanbrengen. Dit geldt ook voor een muur met een donkere kleur. Wanneer de muur voorheen met een lichte kleur is geschilderd kun je volstaan met 1 laag.

Eigenschappen histor muurverf.

De latex bevat de volgende eigenschappen. Het heeft een goede dekking en is met water eventueel te verdunnen.
Daarnaast is de saus vochtregulerend en is geheel oplosmiddelvrij. Je ruikt helemaal geen vluchtige stoffen wat zeer prettig is.
Op weke  ondergronden kan je het toepassen.
Je kunt het toepassen of aanbrengen op veel ondergegronden zoals reeds gesausde muren, op mwanden die afgetimmerd zijn met gipsplaten,
op beton. Ook kun je het aanbrengen op gestucte wanden en zelfs op schoon metselwerk. Kortom zijn er vele ondergronden die hioervoor geschikt zijn.

Wat moet je nog meer weten?

Nadat je de Histor Monodek hebt aangebracht is hij na 1 uur al kleefvrij. Na 4 uur kun je demuur al overschilderen indien nodig.

histor monodek

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

De latex zit in plastic emmers van 2,5 5 en tien liter. Verkrijgbaar in drie kleuren: wit, gebroken wit ( RAL 9010), en cremewit (9001).

Een goede prijs en kwaliteit!
Voor de prijs hoef je het niet te laten! 10 liter histor muurverf kost slechts € 35,99. Er komen dan geen verzendkosten overheen.

Klik hier om latex verf te kopen in mijn webshop

Piet

P.s. Mocht je nog vragen hebben doe dit dan aan piet.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.