Hittebestendige verf tot gemiddeld 650 graden.

door Piet de Vries | Geupdate op:  10 oktober 2018

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Hittebestendige verf voor welk doel en de werkwijze om hittebestendige verf aan te brengen.

hittebestendige-verf

Hittebestendige verf is geen verf voor alledaags gebruik. Om het even duidelijk uit te leggen is een hittebestendige verf niet bedoeld om de werking van de zon tegen te gaan. Nee, we hebben het hierover verf die zeer hoge temperaturen kunnen verdragen.

Temperatuur Bestendigheid

Afhankelijk van de verfsoort kan dit wel oplopen tot zelfs 650 graden Celsius. Hier bedoel ik mee dat tot die hoge temperaturen de verf totaal niet afbladdert en zelfs niet vloeibaar wordt. Dus waar denk je dan aan? Aan bijvoorbeeld radiatoren, kachels, ovens, verwarmingsbuizen enzovoort. Hittebestendige verf kun je via een kwast aanbrengen of met een spuitbus.

Hittebestendige verf heeft ook een goede voorbereiding nodig.

Zoals altijd, bij elke schilderklus, heeft hittebestendige verf ook een goed voorbereiding nodig om te kunnen schilderen. Ook hier beginnen we met de basis. Hoofdzaak is eerst om het voorwerp grondig te onvetten met een allesreiniger. Hiermee haal je het overtollige vet weg. Wat ook belangrijk is dat je het eventuele aanwezige roest gaat verwijderen met een staal borstel. Doe dit dus in deze volgorde. Eerst schoonmaken en dan roest verwijderen. Hierna ga je schuren met schuurpapier korrel 180. Zorg ervoor dat je echt alles goed schuurt. Als er een voorwerp is waarbij je er kleine hoekjes zijn, gebruik hiervoor dan een scotch brite. Hierna alles goed stofvrij maken. Als je zeker wilt zijn dat alle stof is verwijderd kun je het beste hiervoor een compressor gebruiken.

Wanneer dit gereed is breng je een grondverf aan of primer die daar geschikt voor is. Wanneer de primer volledig droog is kun je de hittebestendige verf aanbrengen. Om een goed resultaat te krijgen moet je minimaal 2 lagen aanbrengen. Wacht ongeveer 8 uur voordat je de tweede laag aanbrengt. Bij een radiator verven moet je er op letten dat je gaat schilderen wanneer deze uit staat. Er is een een hittebestendige verf op de markt genaamd Stilleven. Bij deze verf hoef je geen primer aan te brengen wat op zich ideaal is. Echter deze hittebestendige verf is maar bestand tot 530 graden Celsius. Je zal dan van te voren moeten kijken of deze dan geschikt is voor je voorwerp. Weet iemand of er nog meer manieren zijn om voorwerpen of oppervlakten te schilderen die tegen hoge temperaturen kunnen? Laat het me weten door een reactie achter te laten onder dit artikel, zodat dat wij dit met zijn allen kunnen delen.

Video hittebestendige verf


Succes en veel schilderpret!

Gr Piet

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.