Hoe handig is een verfbak

door Piet de Vries | Geupdate op:  7 mei 2021

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Een verfbak is ontzettend handig in gebruik wanneer je wil gaan schilderen, en zit daarnaast heel eenvoudig in elkaar. Een verfbak zorgt ervoor dat je de verf makkelijker of je kwast of roller kunt nemen, zonder dat je het risico neemt dat je teveel verf op je kwast of roller hebt.

De verfbak zit simpel in elkaar, met aan de ene kant een gedeelte om verf in te schenken, en aan de andere kant een verhoging. Hierop is een rooster te zien, waarop je de verfroller kunt afstrijken nadat je hem in de verf gedompeld hebt. Dit rooster voorkomt dat er teveel verf op de kwast of roller zit, waardoor je kan gaan knoeien.

Verf in verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten verfbakken verkrijgbaar. Zo heb je de gewone rechthoekige variant, welke in diverse afmetingen verkrijgbaar is, maar ook grote vierkante bakken. Daarnaast zijn er ook emmers verkrijgbaar waar een rooster aan hangt. Dit is vooral handig voor grote klussen, want je kunt dan de verf eenvoudig in de emmer gieten, en hoeft niet telkens met een klein bakje te werken.

Ook is het mogelijk een meerdelig pakket aan te schaffen. Hierbij heb je niet alleen een verfbak, maar ook kwasten en rollers. Handig wanneer je nog niets in huis hebt voor je klus, want zo ben je in één keer klaar.

Wat nog meer gebruiken naast een verfbak?

Ga je klussen in huis, dan is het belangrijk dat je alles goed afdekt. Ook al werk je met een verfbak, het kan zeker gebeuren dat je knoeit met verf. Leg dus een afdekzeil op de vloer neer, schuif meubels ver genoeg aan de kant en dek deze ook af, en zorg ervoor dat je kozijnen, plinten, deurposten en het plafond hebt afgeplakt met schilderstape. Op deze manier weet je zeker dat de verf alleen op de muur komt, en je niet per ongeluk een half kozijn meeneemt.

Wellicht ook interessant om te lezen: 

Verfkwasten bewaren, hoe doe je dit het beste?

De muren binnen schilderen, hoe pak je dat aan?

De trap schilderen

Hoe kun je latex bewaren?

Raam en deur kozijnen binnen schilderen, hoe doe je dat?

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.