Hoe houd je verhuizen betaalbaar zonder de ongemakken? 

door Piet de Vries | Geupdate op:  1 april 2019

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Wanneer je gaat verhuizen kun je het beste een spaarpotje hebben, want het kan soms een dure onderneming worden. Je moet immers een bus huren en gedeeltelijk dubbele kosten betalen voor de huur van de woning, gas, water en electra. Verder wil je waarschijnlijk ook dat er eerst nog een en ander opgeknapt wordt voordat je de woning betrekt. Verder is het ook nog eens zo dat je zware meubels naar boven moet tillen en gaat dit lastig door het trappengat. Niet getreurd, er zijn een aantal manieren om je verhuizing betaalbaarder en gemakkelijker te maken.

Doe het schilderwerk zelf

Misschien had je al op de planning staan om een schilder in te huren, maar heb je er wel eens over nagedacht om het zelf te doen? Wanneer je hier voor kiest, kun je namelijk een hoop geld besparen. Je hoeft geen handige klusser te zijn om je eigen woning te schilderen. Mocht je namelijk iets niet weten, dan zijn er websites waarop heel veel informatie te vinden is over schilderen en mocht je geen antwoord op je vraag vinden, dan kun je je altijd aanmelden bij een forum voor klussers, zodat je je vragen kunt stellen en het alsnog zelf kunt oplossen.

Verhuislift

Om je verhuizing super gemakkelijk te maken, kun je een goedkope verhuislift huren. Verhuurders van verhuisliften plaatsen de lift voor de woning en halen deze ook weer op na afloop. Het handige van een verhuislift is dat je niet meer hoeft te sjouwen met zware meubels. Vooral het trappengat is vaak een probleem voor grote meubels en apparaten, zoals bedden en wasmachines. Er zijn aanbieders die goedkope verhuisliften verhuren voor maar 2 uur. Natuurlijk is het ook mogelijk voor de hele dag, maar wij gaan voor besparen op de verhuiskosten! Maak van tevoren een planning voor de verhuizing, zodat je weet wanneer je aankomt bij de nieuwe woning. De meubels kunnen dan direct met de lift omhoog en de lift kan weer worden opgehaald door de verhuurder.

Verhuizen van de spullen
Om al je spullen te verhuizen heb je een bus nodig en dit kan wel wat kosten. Het is dan ook van belang om goed uit te zoeken waar je de goedkoopste verhuisbus kunt huren. Welllicht heeft iemand uit je familie of kennissen kring wel een bus in bezit. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je een op een aantal dingen letten om de kosten zo laag mogelijk te houden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een aanhangwagen, deze zijn vaak een stuk goedkoper dan een bus. Anders kun je kijken hoe groot de bus minimaal moet zijn. Hoe groter de bus, des te hoger zijn de kosten.

Vraag hulp

Het is altijd raadzaam om hulp te vragen aan familie en kennissen om te helpen met verhuizen. Dit bespaart je kosten voor het inhuren van verhuizers. Daarnaast kunnen zij eventueel ook wel helpen met het opknappen van de woning. Bij het schilderen bijvoorbeeld, kun je ook wel een handje gebruiken.
Samengevat, je kunt meer besparen op je verhuiskosten dan je misschien van tevoren had gedacht. Daarnaast wordt het ook nog eens een stuk gemakkelijker en dat alleen door alles goed uit te zoeken en door een beetje hulp te vragen.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.