IJzermenie verf van koopmans

De kleuren van koopmans zijn authentiek
Koopmans verf is een begrip

IJzermenie verf van koopmans ; Wanneer je een kaal oppervlak hebt en je wilt deze schilderen zal je eerst een grondverf moeten aanbrengen. Na eerst het voorwerk goed te doen kun je daarna de grondverf aanbrengen. Het voorwerk bestaat uit: ontvetten, schuren en stofvrij maken. Je kunt niet zomaar een grondverf op elk oppervlak aanbrengen. Daarom zijn er verschillende grondverven voor die specifieke ondergronden. Zo is er een grondverf voor hout, metaal, kunststof enzovoort. Dit heeft met spanningsverschillen te maken. Een grondverf voor hout geeft een goed hechting. Een grondverf voor metaal geeft een goed hechting. En zo heeft elke grondverf zijn specifieke eigenschap om de hechting van de ondergrond en de volgende verflaag laag goed in evenwicht te houden.

Hechting op metaal

IJzermenie verf van koopmans verf is zo’n specifieke grondverf. Deze primer is speciaal bedoeld om de hechting tussen metaal en laklaag goed te doen verlopen. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je dat metaal roestvrij maakt alvorens er een primer erop aan te brengen. Dit roestvrij maken doe je met een staal borstel.  Schraap als het ware de roest eraf en borstel vervolgens het stof weg. Hoofdzaak is wel dat je alle roest verwijderd. Anders heeft het geen nut. Daarna begin je met het ontvetten, schuren en stofvrij maken en vervolgens de ijzermenie aanbrengen. Vergeet niet handschoenen te dragen tijdens het schilderen.

De ijzermenie van koopmans verf bezit veel eigenschappen. De eerste eigenschap is dat hij gemakkelijk verwerkbaar is. De tweede eigenschap is dat de verf een roestwerende werking heeft. Als laatste eigenschap is deze verf gepigmenteerd met ijzeroxide. De basis is alkyd en de menie heeft een roodbruine kleur. Na het aanbrengen is de menie al stofdroog na twee uur en kleefvrij na vier uur. Na vierentwintig uur kan je het oppervlak weer overschilderen. Het rendement is zeer goed te noemen. Met een liter kan je zestien vierkante meter schilderen. De uitvoering is halfglanzend.

De kleuren van koopmans zijn authentiek
Koopmans verf is een begrip