Kast verven geeft een nieuwe look.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Top 10 Schildertips
Aanrechtblad schilderen

Kast verven


Ga naar Schilderpret op YouTube

Kast verven in welke kleur en hoe moet je een kast verven.

Vaak worden oude kasten weg gedaan omdat deze niet meer mooi zijn of een donkere bruine kleur hebben. Toch kunnen deze kasten een metamorfose ondergaan dat deze helemaal weer nieuw lijken. Het ligt er aan welke kleur je een kast wilt geven. Vaak wordt er voor een lichte kleur gekozen. Meestal in een witte kleur of gebroken wit. Of je moet al van felle kleuren houden. Het is een kwestie van smaak en je moet zeker ook kijken naar je wanden en plafonds. Meestal past een lichte kleur altijd. Daarna moet je afvragen welke verftechniek je toe wilt passen. Een kast verven kan zowel in zijdeglans of in hoogglans. Wat ook leuk is om de kast met white wash verf te schilderen. Je krijgt dan een bleekeffect. De mogelijkheden zijn ongekend.

Kast verven, met welke voorbereiding en hoe voer je dit uit?

Cetabever Binnenbeits Transparant Acryl - 0,25 liter - White Wash
Een kast verven vergt net als andere oppervlakten of objecten een goed voorbereiding. We gaan hiervan uit dat je de kast in een zijdeglans alkydverf of acrylverf wilt schilderen. Verwijder eerst eventueel de hand vaten. Dan moet je goed ontvetten met een alles reiniger. Daarna het houtwerk licht schuren. Als je niet van stof houdt kun je ook gaan nat schuren. Wanneer je hier klaar mee bent moet je alles stofvrij maken.
Nu kun je de eerste laag aanbrengen met een grondverf. Wanneer deze grondverf is opgedroogd, ga je het licht schuren met schuurpapier van korrel 240. Daarna weer alles stofvrij maken. Nu begin je met de aflaklaag te schilderen. Je kunt ervoor kiezen om zijdeglans te nemen. Je ziet daar niet zo veel op. Vergeet ook niet de kopse kanten te schilderen. Wanneer de verf helemaal uitgehard is kun je de laatste laklaag aanbrengen. Vergeet niet tussen de lagen te schuren. Je zult zien dat je kast helemaal opgeknapt is en een totale ander look heeft. Een kast verven wordt dan een leuke bezigheid. Wie van jullie heeft zelf wel eens een kast geverfd? Laat het me weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Alvast bedankt.

Piet de Vries

Top 10 Schildertips
Aanrechtblad schilderen