Kinderkamer opknappen

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Aanrechtblad schilderen
Ontvetten hout van essentieel belang.
Aanrechtblad schilderen

Ga naar Schilderpret op YouTube

 

Kinderkamer schilderen met acrylverf

Een kinderkamer schilderen met watergedragen verf en een kinderkamer (of babykamer) schilderen eist een strakke planning.
Een kinderkamer schilderen is op zich leuk om te doen. De ouders verheugen zich er immers op wanneer de kleine komt. Tegenwoordig weet men vaak wat het zal worden: een jongen of een meisje. Je kunt dan ook gemakkelijker een kleur vooraf gaan kiezen. Vroeger was het zo dat je maar moest afwachten wat er op de wereld kwam. Nu met de technieken van heden is dit een stuk eenvoudiger geworden.

 

babykamer

Wanneer bekend is wat het gaat worden kun je al snel beginnen met een babykamer schilderen. Je kunt beginnen met welke kamer het gaat worden. Dan weet je de vierkante meters inmiddels. Het meubilair wordt vaak eerst uitgezocht. Daarna komen de kleuren van kozijnen, deuren en wanden aan bod. De eerste maanden kun je dit al doen. Daarna is het inplannen van de uitvoering. Natuurlijk wil je het zelf graag doen. Ik heb gelezen in artikels dat dit onverstandig is voor de vrouw. Als je een handige man hebt kan die dit voor je uitvoeren. Zo niet zal je het moeten uitbesteden. Maak dan het liefst drie offertes bij een schildersbedrijf. Hierna maak je een keuze en spreek met die schilder een tijd af wanneer hij dit gaat uitvoeren. Plan dit zo dat het schilderwerk drie maanden van te voren is opgeleverd. Klik hier om gratis offertes te krijgen van maximaal 6 plaatselijke schilders met slechts één aanvraag.

Een speelkamer schilderen met verf op waterbasis

Een babykamer schilderen doe je altijd met acrylverf. Dit is een verf op waterbasis waarbij er geen oplosmiddelen inzitten die schadelijk zijn. Gebruik nooit verf op terpentine basis in een babykamer. Wanneer je acrylverf gebruikt weet je zeker dat je zoon of dochter later geen last heeft van vluchtige stoffen. Schilder drie maanden van te voren wanneer het zo ver is. Hou je gewoon aan deze regels. Dit in het belang van de gezondheid van het kind.

Een kamer verven let ook op het behang

Bij een babykamer schilderen moet je ook letten op de keuze van het behang. Er zijn behangsoorten waar ook schadelijke stoffen inzitten. Gebruik nooit geen vinylbehang. Dit behang is namelijk gemaakt van kunststoffen. Dit behang trekt namelijk meer stof aan dan gewoon behang papier. Let ook op het lijm dat je koopt. Daar kunnen ook stoffen inzitten die schadelijk kunnen zijn. Bij het aankopen van het behang en lijm informeer er naar zodat je zeker weet dat dit goed zit.

kinderkamer vervenEen babykamer schilderen kun jezelf

Een babykamer schilderen kun je zelf natuurlijk ook. Je moet hiervoor een procedure voor volgen. Een logische volgorde is dan ook dat je eerst het houtwerk  gaat schilderen. Daarna het plafond en de muren. Je moet het niet andersom gaan doen. Je krijgt dan stof van het schuren  op je geverfde plafond en muren. Dus je begint met ontvetten, schuren en stofvrijmaken van het houtwerk. Daarna ga je aflakken met een acrylverf zijdeglans. Laat de verf goed uitharden en wacht minimaal 1 week voordat je verder gaat met het plafond schilderen en muur verven. Je kunt dan ten eerste beter afplakken. Hier bedoel ik mee dat bij het afhalen van de tape je geen verf mee trekt. Ten tweede kun je eventuele beschadigingen beter bij werken.

Bij oplevering goed ventileren

Wanneer je klaar bent met schilderen is het hoofdzaak dat je goed gaat ventileren. Ik neem aan dat de vloer ook gelijk gelegd wordt en de meubels er in komen. Doe dit alles in een tijdbestek van de drie maanden voor de bevalling. Laat constant een raampje open zodat de luchtjes die er zijn verdwijnen. Zo ben je zeker van je zaak dat het manneke of vrouwtje  gezond op deze aarde komt.

Een babykamer schilderen wie van jullie heeft dit zelf uitgevoerd? Zo ja wat zijn jullie ervaringen?

Laat het me weten door een reactie op te schrijven onder dit artikel.

Alvast bedankt.

Piet de vries

Aanrechtblad schilderen
Ontvetten hout van essentieel belang.