Koopmans verf en impressies

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Koopmans verf is een begrip
Koopmans verf en krijtverf

Koopmans impressie

Als auteur van Schilderpret, mag ik toch zeggen dat ik Koopmans één van de beste verfmerken is. Behalve kwaliteit heeft Koopmans mooie kleuren in het assortiment..

Inspiratie nodig? Laat je inspireren door de sfeerimpressies van Koopmans verfkleuren. De verf van Koopmans heeft diverse stijlen: naturel, robuust, zoet,landelijk, eigentijds en buitenleven.

Sfeerimpressies van Koopmans

Koopmans heeft de volgende sfeerimpressies in haar verfassortiment:

Robuust:

Robuust

Eigentijds

Eigentijds

Landelijk

Landelijk

Buitenleven:

Buitenleven

Helder:

Helder

Zoet:

Zoet

Naturel:

Naturel

Bij naturel moet je denken aan gezellig en vooral warm. Daarnaast is rust en een herinnering ook een punt. Met deze impressie kun je taupe, bruin en bont mee vullen. Bij robuust ben je stoer en zeer levendig. Ook straalt kracht hiervan uit. De kleur die je dan kiezen is zeeblauw. Over zoet kunnen we kort zijn:  fris en zacht. Het geeft meestal een gezellige sfeer met een romantische tint: paars, roze en goud.

Het landelijk thema van koopmans verf omvat veel aanknopingspunten. Dit komt mede door de regio van Friesland zelf. Zo heeft Friesland zijn eigen karakteristiek boerderijen: kop, hals, romp. De boerderijen worden met bepaalde kleuren gekenmerkt: antieke kleuren.

Ook de kap-schuur hoort hier wel degelijk bij. Die heeft vaak een natuurlijke uitstraling. Bij het landelijk leven moet je denken aan de kleur van de heldere zee: hemelsblauw water. Ook de trekschuit en de watermolen passen in dit thema.

Bij eigentijds gaat de voorkeur uit naar iets nieuws. Als het ware is eigentijds een trendvolger. Het is dynamisch en vernieuwend. Het geeft een warme en bruisende sfeer in je huis. Zwart en rood geven een strak design aan.

Het buitenleven van koopmans verf omschrijft een blokhut, veranda, tuin, bloemen en hout. Het geeft je een actieve adrenaline en blijdschap. Buiten zijn is immers altijd goed. Bij dat buitenleven kun je ook de kleuren wat je wilt combineren. Het aroma komt je als het ware tegemoet. Vooral als je van water houdt. Neem maar eens een sloep en ga de Friese meren af. Je kunt dan je geluk niet op.

De laatste impressie van koopmans verf is helder. Helder staat voor fris en fruitig. Daarnaast licht en ruimtelijk. Het is dan ook een neutrale thema waar kaarslicht goed bij past in de avonduren. Grijze tinten en heldere witten kleuren passen goed bij deze impressie.

Verf kopen van Koopmans? In de Verfwinkel van Schilderpret kun je alleen online bestellen! (In de webshop kun je het kleurnummer van Koopmans opgeven)

Mocht je vragen hebben of wil jij resultaat laten zien van Koopmanskleurencombinaties? Plaats dan je vraag of foto’s op het forum.

Koopmans verf is een begrip
Koopmans verf en krijtverf