Koopmans verf en voorbehandeling

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Koopmans verf en de vloerlakken
Koopmans en de beits

Koopmans & voorbehandeling

Zoals bij elke verfbeurt moet je een voorbehandeling geven. Je kunt niet zomaar klakkeloos gaan verven zonder dat je voorwerk uitvoert. Het belang van voorwerk is juist essentieel voor alle verfmerken. Dus ook voor Koopmans verf. Een voorbehandeling bestaat uit het schoonmaken van het oppervlak en daarna het schuren en vervolgens het object of ondergrond geheel stofvrij maken. Indien je die goed doet zal je dat terug zien in je eindresultaat.

Ten eerste is het een vereiste dat je het oppervlak goed gaat reinigen. In het vakjargon heet dit ook wel ontvetten. Al het vuil verwijderen wat zich in der loop der tijd heeft gehecht aan het oppervlak. Er is maar 1 regel: eerst ontvetten dan pas schuren. Doe je het andersom dan heb je een probleem. Je gaat het vet dan schuren in de poriën. Dit betekent geen goede hechting van de verflaag daarna.

Eigenlijk is dit logisch. Dus ook bij koopmans verf geld diezelfde regel. ontvetten kun je met verschillende reinigingsmiddelen: water met ammonia, st. Marcs, B-clean, Universol, dasty enzovoort. Deze middelen kun je kopen in de reguliere bouwmarkten.

Koopmans voorbehandeling ; Wanneer je klaar bent met ontvetten ga je schuren. Het doel van het schuren is oppervlakte vergroting. Hierdoor wordt de hechting nog veel beter. Het oppervlak bepaald de korrel; groote die je moet gebruiken. Hoe ruwer het oppervlak des te grover het schuurpapier. Ook haal je oneffenheden weg door het schuren. De functie is immers het oppervlakte gelijk maken.

Ook bij koopmans verf is het hoofdzaak voordat je gaat schilderen de de ondergrond helemaal stofvrij is. Stofvrij maken doe je door te borstelen, stofzuigen en nat afnemen. Dit nat  afnemen zijn speciale kleefdoeken voor. Het fijne stof haal je hiermee weg zodat je zeker weet dat de ondergrond geheel stofvrij is. Hierna kun je beginnen met het schilderen van het oppervlak of voorwerp.

Nu rest de vraag ; “Koopmans verf, waar te koop?” Ik heb Koopmans verf in mijn online verfwinkel te koop, ook in mengkleur de volgende dag in huis! Klik hier om koopmans verf te kopen.

Koopmans verf en de vloerlakken
Koopmans en de beits