Koopmans verf is een begrip

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

IJzermenie verf van koopmans
Koopmans verf en impressies

 

Het begrip Koopmans verf

Inmiddels is de verf van Koopmans een begrip geworden . Vooral in de regio waar het wordt geproduceerd. In het Noorden van het land. Namelijk de provincie Friesland. De grondlegger piet Koopmans begon in 1885 al met het maken van Koopmans verf. Hij is gewoon begonnen in zijn huis. Je moet toch ergens beginnen. De eerste Koopmans verf die hij maakte waren van pigmenten en natuurlijke grondstoffen.

Koop Koopmansverf online in de Schilderpret verfwinkel

Vijf jaar later begon het serieuze vormen te krijgen en starte met een collega schilder een fabriekje op in Ferwert. Toen kwamen er allerlei nieuwe producten van Koopmans verf op de markt. Grondverven, lakken en beitsen. In 1970 kwam koopmans met een volledig nieuw product: perkoleum. Perkoleum kun je vergelijken met een beits. Het heeft een vochtregulerende functie. Het vocht verdampt uit het hout maar dringt niet naar binnen. Daarbij moet je denken aan tuinhuisjes, schuttingen en dergelijke. Met de naam perkoleum heeft Koopmans verf faam gemaakt. Later is er speciaal een beits gemaakt voor ruw hout: Ecoleum. Ecoleum heeft een sterk impregnerende functie voor gedroogd en behandeld hout.

Doordat de producten van Koopmans verf goed werd bevonden door particulieren en doe-het-zelvers moest er wel een nieuwe fabriek komen. De vraag was enorm en de Koopmans fabriek kon dit niet meer aan. In 1997 is er dan ook een gloed nieuwe fabriek gekomen die tot op heden op volle toeren  draait. Inmiddels is Koopmans verf  bekend in heel Nederland. Een paar jaar later werd het nog mooier. Perkoleum werd als beste koop gewaardeerd door de Consumentenbond. Je kunt je dan voorstellen dat de omzet van dit product behoorlijk ging stijgen. Koopmans ging nog verder: overname Drenth verven uit Winschoten. Hiermee werd weer in een nieuw leven ingeblazen. In 2010 kreeg de naam Koopmans nog meer bekendheid. Door de sponsoring van Robs tuinbeits is Koopmans verf een waar begrip geworden.

IJzermenie verf van koopmans
Koopmans verf en impressies