Beste krasvaste verf voor tafels, vloeren & trappen

door Piet de Vries | Geupdate op:  13 september 2021

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Als je zeker wilt weten dat je houtwerk goed tegen krassen kan moet je daar op inspelen. Er zijn veel producten op de markt die daar geschikt voor zijn.

We praten hierover een kras vaste verf. Dus een verf die bij uitharding goed bestand is tegen krassen.

Als het ware moet je het zo stellen: Het oppervlak moet zo hard zijn dat je er geen krassen op krijgt.

Beste krasvaste verf

Krasvaste verf, legio aan toepassingen

Je moet denken aan vloeren, tafels en trappen. Die zijn gevoelig voor krassen. Als je hiervoor een kras vaste verf neemt, blijft het resultaat mooier. Ook kun je praten over een verf die minder slijt. Dus een slijtvaste verf is ook een kras vasteverf. De verffabrikanten maken deze lakken steeds beter door allerlei toevoegingen die ervoor zorgen dat je trap, vloer of tafel goed bestand is tegen onder anderen lopen op een vloer of trap. Ook op een tafel heb je daar mee te maken: spelende kinderen, het bestek en borden. Daar wordt nogal gretig op gewerkt. Wanneer je daar een slijtvaste verf aanbrengt heb je minder kans op slijtage. Trap schilderen? Krasvaste verf is hiervoor ideaal!

Gebruik van de verf

De uitvoering moet uiteraard wel goed gebeuren: van schuren tot eindlaag. Afhankelijk van de laag of lagen verf die erop zitten. Hier zijn procedures voor. Bij een geverfde tafel is de procedure als volgt: ontvette, schuren, stofvrij maken en 2 lagen kras vaste verf aanbrengen. Bij een ongeverfde tafel is de procedure als volgt: ontvetten, schuren, 1 keer een grondlaag en 2 lagen slijtvaste verf aanbrengen.

Merken Krasvaste verf

Er zijn vele verfmerken die zo’n verf verkopen. Zo ook die van Histor.

Histor is een merk die bekent staat om zijn kwaliteit en heeft deze perfect finish lak in zijde en hoogglans. Deze verf is zeer goed kras vast en slijtvast.

Histor perfect finish krasvaste lak

(bekijk meer afbeeldingen)

Naast deze eigenschappen is het een goed dekkende verf en gemakkelijk verwerkbaar. Naast de kwaliteit moet je natuurlijk ook naar de prijs kijken.

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

De prijs is nu normaal 41,99, maar bol.com heeft vaak een hoge korting!

Dus niet voor de volle prijs maar slechts voor € 25! Ik vindt dat je hier altijd gebruik van moet maken en je voordeel hiermee moet doen! Wil je ook dit voordeel? Bestel  het product hier.

Advies nodig?

Heb je vragen over dit product of over de uitvoering van een bepaald project?
Je mag me altijd een vraag stellen over schilderen en onderhoud.

Vriendelijk groet,

Piet

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.