Krijtverf kopen en hoe breng je het aan.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Trapleuning schilderen hoe doe je dit.
Acrylverf kopen voornamelijk voor binnen.

Krijtverf kopen is tegenwoordig helemaal in. Het is een nieuwe trend binnenshuis. Uiteraard moet je eerst weten wat het is, wat je ermee kan doen, welk effect je ermee krijgt en hoe je het moet aanbrengen.

Krijtverf is een watergedragen verf waar veel poeder of krijt in zit. Daarnaast zijn er veel meer pigmenten toegevoegd dan de normale verf. Hierdoor krijg je een extreem mat effect op het te schilderen oppervlak. De verf droog zeer snel op zodat je geen zakkers krijgt. Vooral op meubels wordt er krijtverf toegepast: op kasten, tafels, stoelen, omlijstingen, enzovoort.

Met krijtverf kun je de meubels een metamorfose geven. De meubels krijgen dan een uitstraling die authentiek wordt. Het is bijna hetzelfde als patineren. Met bepaalde producten kun je de ondergrond een uitstraling geven die doorleefd is. Bijvoorbeeld met een gekleurde bijenwas geef je zo’n meubel een doorleefd effect. Of met een White wash creëer je een bleekeffect.

De krijt verf kun je op verschillende manieren aanbrengen. De meest voor de hand liggend is met een synthetische kwast. Als de verflaag nog goed in tact is hoef je niet te schuren. Wat wel belangrijk is dat je vooraf goed gaat ontvetten. Dit proces moet nooit worden overgeslagen. Wat ook vaak gedaan wordt dat je de krijtverf met een spons aan brengt. Je kunt de ondergrond een andere kleur geven dan een tweede laag. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Op muren neem je een verfroller. Daarna kun je de muur tamponneren. Je brengt dan met een spons een tweede kleur aan op de ondergrond. Omdat krijt verf vocht doorlatend is dit uitstekend om op muren aan te brengen.

Waarom aanbiedingen?

Je vraagt je wel eens af waarom webshops of reguliere winkels aanbiedingen doen. Er zijn verschillende antwoorden mogelijk. Er liggen stapels voorraden in het magazijn en met het oog op magazijnkosten en de houdbaarheid van de verf moeten deze verkocht worden. Het loont dan voor zowel de winkeliers en klanten de producten in de aanbiedingen te zetten. Wat ook een reden kan zijn dat je een klant bij een concurrent wilt weg halen en die hiermee de drempel wilt weghalen om bij jou te kopen. Hoofdzaak is dan wel dat je die klant daarna houdt.

Aanbieding krijtverfkrijtverf kopen

Koomans verf heeft regelmatig aanbiedingen in de verfwinkel van Schilderpret. Zo nu ook krijtverf van Koopmans. Het is een superieure verf in een matte uitvoering. De verf heeft een goede dekkende functie die een mooie decoratie laag geeft. Het is geschikt voor meubels, plafonds, muren, beton, stucwerk, accessoires en plaat materialen. De verf kun je verdunnen met water, is kleurvast, egaal mat en goed reinigbaar. Je kunt hier meer info verkrijgen.

Trapleuning schilderen hoe doe je dit.
Acrylverf kopen voornamelijk voor binnen.