Kunststof schilderen met de juiste primer.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Spuitbus verf heeft ook primer nodig.
Kleurenwaaier, wat kan je daar mee doen.

Kunststof schilderen

Kunststof schilderen is mogelijk en kunststof schilderen met een goede ondergrond geeft een verbluffend resultaat.

Kunststof schilderen is zeker mogelijk. Je moet je afvragen waarom je dat zou willen. In principe hoef je kunststof niet te schilderen. Het kan natuurlijk door de jaren heen wel wat enigszins verkleuren. Of de kunststoflaag ziet er dof uit. Deze oorzaken kunnen zijn door weersinvloeden. Wat ook een oorzaak kan is dat er niet regelmatig is schoonmaakt. Of het betreft een lekkage. Tegenwoordig maken ze bijna alles van kunststof. Windveren, dakgoten, boeidelen en noem maar op. Je hebt immers geen onderhoud meer met kunststof elementen. Dat wil zeggen dat je dit niet hoeft te schilderen. Wat je wel moet doen is minimaal twee keer per jaar het kunststof schoonmaken..  Hiervoor zijn al speciale vloeistoffen voor ontwikkeld die je daarvoor kunt gebruiken.

 

Kunststof schilderen is niet altijd nodig

De technieken worden steeds beter en fraaier. Als je soms goed kijkt dan zie je het verschil al bijna niet meer. Dan moet je wel op afstand kijken natuurlijk. De nieuwe kunststof kozijnen van heden zijn kwalitatief veel beter geworden en zullen nu niet zo snel meer verkleuren. Je kunt kunststof al in allerlei kleuren krijgen.  Misschien wil je het vervangen omdat je de kleur niet meer mooi vindt. Als je dit wilt vervangen is dit een vrij  dure klus. Dan is kunststof schilderen een mooi alternatief. Belangrijk hierin is dat je wel de juiste ondergrond aanbrengt en het voorwerk goed uitvoerd. Een juiste ondergrond daar bedoel ik mee de juiste grondverf. Het juiste voorwerkt betreft het vooraf goed ontvetten en schuren. Doe je dit niet dan zie dit later terug in je resultaat.

kunststof schilderen

kunststof schilderen

Kunststof schilderen met het juiste voorwerk

Bij Kunststof schilderen moet je wel het juiste voorwerk hanteren. Je begint bij het schoonmaken. Dit moet echter wel precies  gebeuren. Er zijn tegenwoordig veel goede allesreinigers op de markt. Je kunt ook natuurlijk ammonia als ontvetter gebruiken. Ik zelf ben fan van B-clean. Bij deze ontvetter hoef je niet na te spoelen. Een ander voordeel is dat deze ontvetter goed is voor het milieu. Wil je meer informatie hierover? Klik dan hier op deze link. Wanneer je het goed hebt schoongemaakt ga je het kunststof goed schuren. En dan bedoel ik ook goed. Schuur ook alle hoekjes en verdiepingen. Voor deze hoeken kun je een scotch brite nemen. Dit is een soepele schuurspons die overal komt. Zelfs in de kleine hoeken. Gebruik schuurpapier met korrel 150. daarna alles stofvrij maken en met een kleefdoekje het laatste stof verwijderen.

 

Kunststof schilderen met welke verf

kunststof verven

kunststof verven

 

Bij kunststof schilderen is het belangrijk dat je de juiste primer neemt. Informeer daar naar bij een  Bouwmarkt of verfwinkel. Daarentegen kun je ook een multiprimer gebruiken. Lees vooraf wel goed of deze geschikt is voor kunststof schilderen. Wanneer je een laklaag gaat schilderen neem dan een verf van hetzelfde verfmerk. Hiermee voorkom je spanningsverschillen en je weet dan zeker dat de opvolgende lagen goed op elkaar hechten. Vergeet dit niet. Dit is erg belangrijk. Wat je ook niet moet vergeten dat je tussen de lagen door licht gaat schuren en stofvrij maken. Wanneer je deze methode opvolg zul je nooit geen problemen krijgen.

 

Kunststof schilderen zelf uitvoeren of laten doen

Kunststof schilderen kun je eerst altijd zelf proberen, of is het maar de ondergrond. Als je echt niet kan of wil schilderen kun  je natuurlijk altijd een offerte laten maken. Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes te laten maken. Heb je nog vragen of heb je nog een beter idee? Laat het me weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel. Alvast bedankt

Spuitbus verf heeft ook primer nodig.
Kleurenwaaier, wat kan je daar mee doen.