Lakverf, toepassingen voor het buiten schilderwerk

door Piet de Vries | Geupdate op:  21 februari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Lakverf voor het buitenschilderwerk

Wat je met lakverf kan doen en de soorten lakverf die er zijn om een mooi eindresultaat te krijgen. Ik persoonlijk werk het allerliefste buiten. En dan met lakverf op alkydbasis. Deze verf geeft altijd een mooi eindresultaat en het merk wat ik gebruik vloeit goed en heeft een goede dek-kracht. Ten opzichte van lakverf op waterbasis geef ik de voorkeur aan lakverf op alkydbasis. Nu moet ik wel bekennen dat de verven op waterbasis steeds beter worden!

Lakverf, hoogglans heeft een langdurig glansbehoud.

Lucite Lakverf hoogglans

Ga je buiten schilderen, kies dan een verf die ons klimaat optimaal trotseert! Hoogglans heeft altijd een diepe glans. De duurzaamheid is goed en heeft een langdurige glans behoud ( dit vooral bij de donkere kleuren). Er kan een nadeel zijn als je met hoogglans verft. Je ziet er namelijk alles op! Echter als je de voorbehandeling goed uitvoert is dat geen probleem meer.

Zijdeglans, die je huis een eigentijdse uitstraling geeft.

Als je geen glans wilt op je houtwerk dan raad ik zijdeglans aan. Daar zie je niet alles op en geeft een eigentijdse uitstraling aan je schilderwerk. Ik zou dan kiezen voor het 1 pot systeem. Daar bedoel ik mee dat je hierbij geen grondverf voor nodig hebt om voor te bewerken. Als grondlaag gebruik je dezelfde verf met een beetje terpentine toegevoegd. Het voordeel hiervan is ook dat je de grondlaag al in dezelfde kleur hebt als de afwerklaag. Is de grondlaag aangebracht dan na 1 dag licht schuren en stofvrij maken en dan deze verf onverdund aanbrengen en gereed! Daar komt nog een ander voordeel bij kijken en dat is dat dit 1 pot systeem vocht regulerend is!

Alles staat met een goed voorbereiding!

Als je alles goed voorbereidt en volgens de regels goed uitvoert hoef je niet elk jaar het potje verf uit de kelder te halen en de ladder weer op. Ik geef je nu mijn werkwijze die ik hanteer en die altijd werkt. Eerst ontvetten en reinigen van de oude verflaag. Als het houtwerk is opgedroogd dan oude verflagen afkrabben met een krabber of föhn. Altijd krabben in de lijn van de houtnerf. Als er gedeelten bij zijn waarbij het hout kaal is geworden kun je deze het beste machinaal schuren met een korrel 100 en eindigen met een korrel 180.Daarna het geschuurde gedeelte stof vrij maken en gronden in wit of grijs, afhankelijk welke kleur er op komt. Indien er gaatjes zijn of naden deze eerst opvullen met een plamuur en na uitharding opnieuw schuren. Weer stofvrij maken met een vochtige doek en als de laag droog is licht schuren en een tweede grondlaag aanbrengen. Is de grondlaag uitgehard dan nog 1 keer schuren en de voorbereiding is klaar. Als je altijd deze methode volgt kan er nooit iets verkeerd gaan! Wens je succes met het schilderen.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

BVD.

Piet

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

PS: Wil je schilderwerk uitbesteden? Kijk dan op https://www.schilderpret.nl/offerte-schilderwerk/

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.