Offerte kunststof kozijnen

door Piet de Vries | Geupdate op:  11 juli 2018

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Op deze pagina kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor houten, aluminium en kunststof kozijnen.
Wist je dat je op Schilderpret ook kosteloze offertes van bijvoorbeeld schilders of stukadoors kunt aanvragen?

 

Kunststof kozijnen: altijd een goede investering

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan kun je ervoor kiezen kunststof kozijnen aan te schaffen.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om houten of aluminium kozijnen te nemen. Selecteer in het offerte formulier het materiaal naar keuze.

offerte kunststof kozijnen
kunststof kozijn

Kunststof kozijnen zijn niet alleen goedkoop, maar gaan bovendien lang mee. En dit zonder enig onderhoud, want kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Daar komt nog bij dat kunststof kozijnen erg goed isoleren. Dit betekent dat je je energierekening flink kunt laten dalen door kozijnen van kunststof te laten plaatsen.

Wil jij kunststof kozijnen kopen? Dan is het goed om te weten wat de kunststof kozijn prijs per m2 is. Als je de kosten per m2 en de kosten van kunststof kozijnen laten plaatsen weet, kun je namelijk uitrekenen hoeveel je moet investeren om jouw oude kozijnen te laten vervangen. Vraag een offerte aan voor kunststof kozijnen via deze website en je weet precies wat jouw totale kosten voor kunststof kozijnen plaatsen zijn.

Goed om te weten: het aanvragen van een offerte is volledig vrijblijvend en uiteraard helemaal gratis.

Een offerte aanvragen: hoe werkt het?

Het is erg gemakkelijk om een offerte aan te vragen via Schilderpret. Ook is het aanvragen van een offerte voor jouw kunststof kozijnen in een mum van tijd gebeurd. Om een offerte aan te vragen, vul je eerst wat persoonlijke gegevens in. Denk hierbij aan je postcode, je woonplaats en je adres. Vervolgens geef je aan wat voor kozijnen je precies wil laten plaatsen. Moeten jouw kozijnen bijvoorbeeld aan bepaalde eisen voldoen? Dan geef je dit aan bij het aanvragen van een offerte. Je omschrijft simpelweg de opdracht die jij wil plaatsen en doet dit zo duidelijk mogelijk. Met een duidelijke opdrachtomschrijving krijg je namelijk de beste offertes.

Ook geef je aan hoeveel m2 kunststof kozijnen je nodig hebt. De kosten die je moet betalen voor jouw nieuwe kozijnen, zijn namelijk afhankelijk van het totale oppervlak in vierkante meters. Heb je veel kozijnen nodig, dan betaal je logischerwijs meer dan iemand die minder m2 aan kunststof kozijnen wil kopen.

Tot slot vul je je e-mailadres in. Controleer goed of dit mailadres klopt, want hier wordt jouw offerte naartoe gestuurd. Alleen als je het juiste e-mailadres invult, kun je offertes voor kunststof kozijnen ontvangen. Klopt het e-mailadres dat je hebt ingevuld? Dan kun je jouw offerte-aanvraag versturen. Nu krijg je in een mum van tijd diverse offertes voor goedkope kunststof kozijnen toegestuurd.

De vele voordelen van kunststof kozijnen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun houten kozijnen of aluminium kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen. Dit is niet voor niets het geval. Koop je kunststof kozijnen, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. De belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen worden hieronder beschreven.

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?
Kunststof kozijnenzijn goedkoop

Een groot voordeel van het aanschaffen van kunststof kozijnen, is het feit dat deze kozijnen erg voordelig zijn. Zeker als je de kunststof kozijnen prijzen online vergelijkt met de kosten van houten kozijnen, ben je met kozijnen van kunststof veel voordeliger uit. Wil je jouw oude kozijnen laten vervangen, maar wil je hier niet al je spaargeld aan uitgeven? Dan is het zeker verstandig om kunststof kozijnen te laten plaatsen.

Ben je benieuwd naar de kosten van kunststof kozijnen inclusief laten plaatsen? Vraag dan een offerte aan op deze pagina en je kunt direct jouw persoonlijke kozijnen prijs berekenen.

Kunststof kozijnen gaan lang mee

Een ander voordeel van kozijnen van kunststof, is dat deze kozijnen ontzettend lang mee gaan. Kozijnen van kunststof hebben een levensduur van minimaal 50 jaar. Dit betekent dat je minimaal 50 jaar plezier hebt van jouw investering in kozijnen van kunststof.

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk

Kozijnen van hout hebben veel onderhoud nodig. Deze kozijnen moeten bijvoorbeeld regelmatig geverfd worden. Bij kozijnen van kunststof is dit niet nodig. Kunststof kozijnen bestel je gewoon in de kleur die je wil hebben. De kozijnen verven is hierna niet meer nodig. Dit betekent dat kunststof kozijnen verder geen onderhoud nodig hebben.

Kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijk

Vind je het belangrijk om een milieuvriendelijke investering te doen bij het kopen van nieuwe kozijnen? Dan raden wij je aan om kunststof kozijnen te kopen. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg milieuvriendelijk. Niet alleen omdat de kozijnen lang mee gaan, maar ook zeker omdat de materiaalsoort kunststof gemakkelijk gerecycled kan worden. Als je kozijnen na vele jaren toch aan vervanging toe zijn, kun je ze laten recyclen om jouw ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken.

Kunststof kozijnen isoleren erg goed

Veel mensen denken dat kozijnen van hout beter isoleren dan kozijnen van kunststof. Dit is zeker niet het geval. Vroeger waren de kozijnen van kunststof niet zo dik en isoleerden ze daarom niet zo goed. Tegenwoordig is dit wel anders. Door diverse innovatieve technieken hebben kozijnen van kunststof een hoge isolatiewaarde gekregen. Dit betekent dat je jouw energierekening flink kunt laten dalen door kunststof kozijnen te kopen.

Kunststof kozijnen kunnen goed tegen het Nederlandse klimaat

In Nederland wil het nog wel eens regenen. Heb je kunststof kozijnen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw kozijnen beschadigd raken door het vochtige weer in ons koude kikkerlandje. Kunststof kozijnen kunnen namelijk goed tegen het Nederlandse klimaat. Zelfs als het langere tijd regent, zie je hier helemaal niets van. Ook kunnen de kozijnen goed tegen weersomstandigheden als sneeuw, hagel, ijzel en lage temperaturen. 

Kunststof kozijnen zijn veilig

Voor inbrekers is het niet gemakkelijk om je huis binnen te komen als je kunststof kozijnen hebt. Kunststof kozijnen zijn namelijk erg sterk en dit betekent dat inbrekers de kozijnen niet zomaar open kunnen breken. Kozijnen van kunststof maken jouw huis dan ook extra veilig.

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren

Tot slot heb je ontzettend veel keuze als je kozijnen van kunststof aan wil schaffen. De kozijnen worden in verschillende soorten en maten verkocht, maar ook in vele verschillende kleuren. Door het grote aanbod verschillende soorten kozijnen, kun je altijd wel een kozijn vinden dat aan al je eisen voldoet en bovendien perfect bij je woning past.

De verschillende soorten kunststof kozijnen

Wil je kunststof kozijnen kopen? Dan moet je eerst bepalen wat voor soort goedkope kunststof kozijnen je aan wil schaffen. Je hebt de keuze uit kozijnen voor een vast raam, kozijnen voor een draai/kiepraam en kozijnen voor een valraam. En heb je een schuifdeur of schuifraam? Dan moet je hier speciale kozijnen voor aanschaffen.

Kunststof kozijnen voor een vast raam

Een vast raam is een raam dat niet open kan. Eventueel kan er een ventilatierooster in het raam geplaatst worden, zodat er toch frisse lucht naar binnen kan komen. Een kunststof kozijn voor een vast raam bestaat uit een kozijn, een raam en een ruit. 

Kunststof kozijnen voor draai/kiepramen

Een draai/kiepraam kun je niet alleen horizontaal openen, maar ook verticaal. Dit raamtype wordt veel gebruikt in de combinatie met een vast raam. Een kunststof kozijn voor een draai/kiepraam is speciaal voor dit raamtype gemaakt.

Kunststof kozijnen voor valramen

Een valraam is een raam dat verticaal geopend kan worden. Het raam ‘valt’ in feite open. Je ziet dit raam veel terug op badkamers en toiletten, waar het raam hoog geplaatst wordt om te voorkomen dat voorbijgangers de betreffende ruimte in kunnen kijken. Een kozijn voor een valraam is speciaal ontwikkeld voor dit raamtype.

Andere soorten kunststof kozijnen

Naast vaste ramen, draai/kiepramen en valramen, zijn er nog diverse andere raamtypes. Denk hierbij aan schuiframen, klapramen en stolpramen. Er zijn kozijnen voor alle soorten ramen. Wat voor ramen jouw huis ook heeft: je kunt altijd wel een kozijn van kunststof aanschaffen dat speciaal gemaakt is voor dit raamtype.

Kunststof kozijnen voor deuren

Uiteraard zijn er niet alleen kozijnen voor ramen, maar ook voor deuren. Denk hierbij aan voordeuren, maar ook aan achterdeuren, tuindeuren, schuifdeuren en ga zo maar door. Net zoals bij de ramen het geval is, zijn er ook kozijnen voor alle soorten deuren.

Extra opties bij het kopen van kunststof kozijnen

Bij het aanschaffen van kunststof kozijnen kun je ervoor kiezen deze kozijnen uit te rusten met een of meerdere extra opties. Denk hierbij aan rolluiken, maar ook aan horren en ventilatieroosters. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om jouw kunststof kozijnen extra goed te beveiligen, met een extra slot. Alle kozijnen die wij verkopen, voldoen aan het keurmerk Veilig Wonen van de politie. Toch kun je ervoor kiezen in extra veiligheid te investeren door kozijnen met sloten te laten plaatsen.

Wij raden je altijd aan rolluiken, horren en ventilatieroosters samen met je kozijnen te bestellen. Zo voorkom je dat je twee keer vakmannen over de stoep hebt: de eerste keer voor het plaatsen van de kozijnen, daarna voor het plaatsen van de rolluiken, horren en/of ventilatieroosters.

Daar komt nog bij dat je vaak goedkoper uit bent als je jouw kozijnen, rolluiken, horren en/of ventilatieroosters tegelijkertijd bestelt. Ben je benieuwd welke kosten je moet betalen voor kunststof kozijnen plaatsen met rolluiken, horren en/of ventilatieroosters? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan op deze website.

De kosten van kunststof kozijnen

Zoals al eerder vermeld, zijn kunststof kozijnen veel goedkoper dan kozijnen van hout. Ook zijn de kozijnen voordeliger dan kozijnen van aluminium. Maar wat moet je precies betalen om kunststof kozijnen te laten plaatsen? Dat vertellen wij je graag.

De kosten van kunststof kozijnen: afhankelijk van diverse factoren

Het is goed om te weten dat de kosten die je moet betalen voor kozijnen van kunststof afhankelijk zijn van diverse factoren. Denk hierbij aan de soort kozijnen die je aanschaft, maar ook aan het totale oppervlak dat je aan kozijnen van kunststof nodig hebt. Hoe meer m2 je nodig hebt, des te groter jouw investering in kozijnen van kunststof wordt. En wil je jouw kozijnen uit laten breiden met rolluiken, horren, ventilatieroosters en/of extra sloten? Dan betaal je hier ook extra kosten voor.

De gemiddelde kosten van kunststof kozijnen

Omdat de kosten van kunststof kozijnen afhankelijk zijn van diverse factoren, verschilt de totale prijs van de kozijnen per project. De gemiddelde kunststof kozijn prijs per m2 is 700 tot 800 euro. Deze prijs is inclusief btw, montage en HR++ glas. Wil je alle ramen en deuren van je woning voorzien van kunststof kozijnen? Dan ben je hier rond de 11.000 euro voor kwijt. Uiteraard zijn de totale kosten van jouw kunststof kozijnen afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je aan kozijnen nodig hebt.

Direct een offerte aanvragen

Ben je benieuwd wat jij precies moet betalen om kunststof kozijnen te laten plaatsen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan op deze website. Door een offerte aan te vragen voor jouw project, weet je precies wat de totale investering van dit project is. Dit is wel zo prettig, want zo weet je precies waar je aan toe bent als je inderdaad kozijnen van kunststof laat plaatsen.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de voordelen van kunststof kozijnen, de verschillende soorten kozijnen van kunststof of het plaatsen van deze kozijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Heb je hulp nodig met het aanvragen van een offerte via deze website? Dan kun je ook contact met ons opnemen. Wij helpen je graag het offerteformulier op de juiste manier in te vullen, zodat je al op de korte termijn de diverse kunststof kozijnen prijzen online in je mailbox kunt vinden.

Kunststof kozijnen kopen? Vraag een offerte aan!

Wil jij jouw huis verrijken met kozijnen die lang mee gaan, geen onderhoud nodig hebben, een hoge isolatiewaarde hebben en er bovendien goed uit zien? Dan raden wij je aan om kunststof kozijnen te kopen. Vraag een offerte aan en je weet precies wat jij moet investeren om jouw huis met deze hoogwaardige kozijnen te verrijken.

Het aanvragen van een offerte is altijd gratis en bovendien helemaal vrijblijvend. Dit betekent dat je nergens aan vast zit als je een offerte aanvraagt. Je kiest helemaal zelf of je wel of niet akkoord gaat met de offerte. Ga je akkoord? Dan komen wij graag al op de korte termijn bij je langs om jouw huis te verrijken met de beste kozijnen van kunststof.

 

Relevante artikelen:

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.