Schilder offerte nodig? Ontvang hier gratis offertes van schilders

door Piet de Vries | Geupdate op:  12 september 2021

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Offerte schildersbedrijf

Je met onderstaand formulier er direct (gratis en vrijblijvend) achter komen wat een schildersbedrijf zouden rekenen voor het uitvoeren van gewenste schilderswerkzaamheden in en om je woning. Schilderpret heeft een aanvraagformulier waar mee je 100% gratis prijsopgave’s kunt ontvangen van vak-schildersbedrijven bij jou in de buurt! Vrijwel direct na de offerte schilderwerk aanvraag zul je prijsopgave’s ontvangen van enkele schildersbedrijven bij jou in de regio (maximaal 6). Na het ontvangen van de offertes kun je schildersbedrijven kunnen deze vergelijken op uurtarief, voorrijkosten, materiaalkosten enzovoorts. Vergeet natuurlijk niet om de eventueel gekozen schilder te checken op internet! Het natrekken van een schilder of schildersbedrijf door reviews en beoordelingen te bekijken kunnen veel teleurstelling voorkomen..

Offertes schildersbedrijven vergelijken

Direct prijsopgaven van lokale schildersbedrijven ontvangen, gratis en vrijblijvend schildersbedrijf offertes!
Vul het formulier in en ontvang vandaag nog een scherpe aanbieding met onderstaand offerte formulier voor schilderswerkzaamheden.
Vergelijk de prijsopgave’s van diverse schilders en kies de beste én goedkoopste schilder!

 


Offerte schildersbedrijf video

Wat kost een schildersbedrijf? Direct vrijblijvende prijsopgave

Wat een Schilderwerk offerte is? Wat kost een schilder vragen veel mensen zich af. Zelf schilderen is namelijk een heel karwei, helemaal als je dit nog nooit zelf hebt gedaan. Schilderwerk uitbesteden is wat veel mensen doen. Schilderpret.nl is gemaakt om jou te leren schilderen zodat je voortaan elke klus zelf kunt uitvoeren. Heb je ondanks de informatie op SchilderPret toch besloten jou schildersklus uit te besteden?  Dien een schildersklus in met bovenstaand formulier en ontvang snel en gratis een vrijblijvende prijsopgave van maximaal 6 schildersbedrijven bij jou in de regio. Makkelijk en snel de goedkoopste vakman bij jou in de regio! De Offertes zijn geheel vrijblijvend en de aanvraag kost nog geen minuut om in te vullen!
Zo ben je er van verzekerd dat je snel betaalbare vakmannen  hebt voor het schilderwerk. Wil je liever een offerte van Piet de Vries? Stel dan je vraag op de pagina: Vraag het Piet.

Prijzen schilderwerk

De prijzen van schilderwerk zijn sterk afhankelijk van de staat van het te schilderen project. Betreft het een oud en beschadigde ondergrond of is de schildersklus een snel uit te voeren klus omdat alles relatief nieuw en onbeschadigd is. Beantwoord de  vragen in het schilderwerk offerte formulier  en klik op “Ontvang offertes”. Uw gegevens blijven voor ons geheel anoniem en worden enkel verstuurd via een automatisch systeem die aan hand van uw postcode en huisnummer de offerte aanvraag verstuurd naar schilders bij u in de buurt. Uw gegevens worden zonder u toestemming nooit gebruikt voor andere doeleinden zoals beschreven in onze privacybeleid. Na het verzenden van uw offerteaanvraag zullen plaatselijke schildersbedrijven uw gegevens bekijken en uw per E-mail of telefoon benaderen om een prijs voor het schilderwerk voor te stellen of af te spreken. Het is verstandig om de schildersbedrijven met elkaar te vergelijken voordat u een schildersbedrijf aanneemt voor het schilderswerk.

offerte schilderwerk binnen buiten

offerte schilderwerk binnen buiten

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?
Niet uitbesteden maar schilderwerk zelf uitvoeren

Heb je een schilderwerk offerte gekregen maar vindt je de prijsopgave toch te duur? Je er kunt natuurlijk nog steeds voor kiezen om het schilderwerk zelf uit te voeren! Heb je nog nooit eerder de handen uit de mouwen gestroopt voor een schildersklus? Download dan het gratis E-book welke makkelijk als is als naslagwerk en rechterhand! Je ontvangt het E-book gratis bij de Schilderpret nieuwsbrief!

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_row _id=”2″ ][cs_element_column _id=”3″ ][cs_element_headline _id=”4″ ][cs_content_seo]Offerte schilderwerk\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”5″ ][cs_element_row _id=”6″ ][cs_element_column _id=”7″ ][cs_element_text _id=”8″ ][cs_content_seo]Schilder nodig of de prijs van schilderwerk checken?
Via deze pagina kun je een offerte aanvraag doen bij schilders in jouw regio.
Ontvang offertes van schildersbedrijven door heel Nederland.
Aan de hand van je postcode verstuurd het systeem de aanvraag naar vakmannen in de buurt.
Een aanvraag kost maar 1-2 minuten.
Vergelijk de offertes en je hebt de voordeligste vakman gevonden.\n\n[/cs_content_seo][cs_element_gap _id=”9″ ][/cs_element_column][cs_element_column _id=”10″ ][cs_element_text _id=”11″ ][cs_content_seo]\n\n[/cs_content_seo][x_raw_content]

 
Bosch kruiwagen tuinier speelgoed

[/x_raw_content][cs_element_gap _id=”13″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”14″ ][cs_element_row _id=”15″ ][cs_element_column _id=”16″ ][cs_element_text _id=”17″ ][cs_content_seo]Wat is een schilderwerk offerte?
Wat kost een schilder
Richtprijzen schilderwerk
Waar op letten bij een schilder offerte
Offerte in overleg maken/opstellen
Wat moet er in een offerte staan
Voorbeeld van een schilder offerte
Voordelen van een offerte
Waarom het beter is een schildersbedrijf te kiezen
Het juiste bedrijf uitkiezen
Binnenschilderwerk en Buitenschilderwerk
Video over schilderwerk offerte
Advies van Piet de Vries
\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_column][cs_element_column _id=”18″ ][cs_element_gap _id=”19″ ][cs_element_image _id=”20″ ][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”21″ ][cs_element_row _id=”22″ ][cs_element_column _id=”23″ ][cs_element_text _id=”24″ ][cs_content_seo]Offerte schilder

Aanvraag doen en aanbiedingen van schilders ontvangen
Wanneer je een schilder nodig hebt kun je een offerteaanvraag doen.
Met een schildersofferte aanvraag vraag je simpelweg om een prijsopgave ofwel prijsaanbieding/prijsaanbod. Meestal is een offerteaanvraag gratis en vrijblijvend. Een offerte is een zakelijk voorstel.
Is de schilderwerk offerte niet gratis? Dan moet dit duidelijk aangegeven zijn.
Als je een offerte hebt aangevraagd bij de schilder krijg je een gedetailleerd berekende aanbieding. Zo weet je voordat je iemand aanneemt, waar je qua materiaal, arbeidskosten en tijdbestek aan toe bent.
De offerte van een schildersbedrijf bevat prijzen van materiaal en arbeid plus  garanties en voorwaarden.
Er moeten voorwaarden en datums in een schilderwerk offertes staan zodat concreet vast staat hoe en wat. Zo hebben beide partijen iets om zich “aanvast” te houden en iets om (evt. juridisch) op terug te kunnen vallen. Best belangrijk!

Manier van Uitbesteden kiezen
Je kunt schilder-werk op verschillende manieren uitbesteden.
Je kunt een offerte aanvragen voor aangenomen werk (vaste totaalprijs) of je huurt iemand in per uur volgens een uurtarief. De kosten door middel van uurloon factureren noem je ook wel “uurtje factuurtje”.
Uit ervaringen blijkt helaas toch vaak dat “aangenomen werk” goedkoper uitvalt.
Met “Uurtje factuurtje” krijg je vaak een toch iets beter resultaat omdat de ingehuurde werk-nemer dan toch net even wat meer tijd neemt voor zijn werk. Natuurlijk is dat niet bij elke schilder, maar afgeraffeld schilderwerk zien we zeer regelmatig.\n\nSchilderwerk uitbesteden[/cs_content_seo][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”25″ ][cs_element_row _id=”26″ ][cs_element_column _id=”27″ ][cs_element_text _id=”28″ ][cs_content_seo]Kosten schilderwerk
Wat kost een schilder en wat zijn de algemeen gehanteerde schilderstarieven?
De kosten verschillen onder andere per regio én seizoen. Ook de staat van het uit te voeren werk heeft een grote invloed op de prijs. Zo betaal je slechts 9% btw (verlaagd tarief) voor werkzaamheden aan een woning van 2 jaar of ouder. Bij een nieuwbouwwoning die jonger is dan 2 jaar betaal je het standaard 21% btw tarief.

Natuurlijk hebben ook materiaalkeuze (prijs/kwaliteit verhouding) en vraag en aanbod een grote invloed op de prijs van schilderwerk.
Vandaar is een vakman in de winter bijvoorbeeld een stuk voordeliger. Dit komt omdat er in de winter veel minder werk is. Naast de staat van het uit te voeren werk, de regio en het seizoen maakt het ook uit of het binnen- of buiten-werk betreft.
Buitenschilderwerk is over het algemeen zo’n 10% duurder. De kosten van een vakman is dus afhankelijk van veel factoren. Het aanvragen van een offerte bij plaatselijke schilders is hierdoor een kosteloze uitkomst!
Hieronder een overzicht met een aantal tabellen om een indicatie te krijgen wat een gemiddelde schilder kost.
Houd er rekening mee dat een schilder in de wintermaanden (november t/m maart) meestal een seizoenskorting geeft. Met het wintertarief kun je al snel rekenen op een korting van zo’n 20%!\n\nSchilders vergelijken[/cs_content_seo][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”29″ ][cs_element_row _id=”30″ ][cs_element_column _id=”31″ ][cs_element_text _id=”32″ ][cs_content_seo]Prijzen schilderwerk 2019
Omdat de prijzen van schilderwerk in de branche anno 2019 erg variabel zijn, kun je slechts een indicatie krijgen door een berekening van de kosten te maken aan hand van gemiddelde tarieven. Hier een aantal kostentabellen..

Overzicht kosten per vierkante meter (m²) en per uurtarief:

Werkzaam-heden
Gemiddelde prijs all-in

Binnen

Per m²
€ 25 – € 40

Uurtarief
€ 30 – € 45

Spackspuiten per m²
€ 4 – € 13

Sauswerk per m²
€ 8 – € 17

Buiten

Per m²
€ 30 – € 45

Uurtarief
€ 35 – € 55

Overzicht tarief schilder oppervlakten:

Oppervlakte
Gemiddelde schildersprijs (all-in)
Houd rekening met/Afhankelijk van

Trap
€ 250 – € 700
Sterk afhankelijk van staat (bv lijmresten) en kwaliteit lak (kras/slijtvast)

Dakkapel
€ 300 – € 900
Afmetingen en hoogte (risicogeld & steigerhuur)

Kozijn
€ 470 – € 1.800
Van 7 m² excl. verf tot alle buitenkozijnen van één woning

Deur
€ 100- € 150
Exclusief deurpost. Bij meerdere deuren, oplopend voordeel

Plafond
€ 220 – € 1.500
Van 30 m² tot 45 m² incl. gehele keuken (keukenkastjes)

Overzicht schilderwerk prijzen materialen en verf

Verfsoort
Prijs per liter incl. btw
Aantal m² per liter
Bijzonderheden

Grondverf
€ 20 – € 40
8 – 12
Hechtende onderlaag

Beits en lak
€ 20 – € 55
10 – 16
kleur en beschermingslaag

Latex en muurverf
€ 20 – € 50
3 – 16 *
Verf voor binnen en buiten

Overzicht prijzen op woningtype

Type woning
Gemiddelde kosten buitenschilderwerk t.b.v. woning all-in

Appartement
€ 700 – € 1500

Tussenwoning
€ 1000 – € 2000

Hoekhuis of 2-onder-1 kap
€ 2500- € 3500

Vrijstaand huis
€ 5000-€ 7000

Bij het laten verven van uw woning of vertrek kunt u de muren en het plafond laten (spack-) spuiten of laten sauzen/witten.
Sauzen/witten van de wanden en de plafonds kost gemiddeld genomen rond de € 10 – € 15 per m² terwijl het spuiten al begint vanaf € 5 per m².
In de prijs per m² zitten het arbeidsloon en de materiaalkosten inbegrepen, latex spackspuiten kan vooral voor grote oppervlaktes (veel vierkante meters) een groot voordeel opleveren op de totaalprijs van het schilderwerk.\n\nofferte schilder[/cs_content_seo][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”33″ ][cs_element_row _id=”34″ ][cs_element_column _id=”35″ ][cs_element_text _id=”36″ ][cs_content_seo]Waar op letten bij een offerte
De inhoud van een schilder offerte moet volledig zijn. Alleen dan zullen afgesproken rechten en plichten bindend zijn. Als klant heb je natuurlijk de betaalplicht, de vakman als uitvoerder heeft de plicht om de werkzaamheden uit te voeren maar zal ook rechten moeten hebben als het om (extra) onkosten, materiaal en arbeidsdeclaratie gaat. Vraag om helder advies en geef duidelijk je wensen aan.

De offerte bespreken en opstellen
Een goede schilderwerk offerte kan de schilder pas opstellen wanneer hij exact weet waar hij aan toe is. Nodig een aanbieder uit om het werk te bezichtigen en trek de tijd uit voor een verhelderd gesprek. Neem de werkzaamheden dus met beide partijen goed door en leg alles vast wat er toe doet.
Vergeet niet te overleggen welke (kwaliteit) materiaal er gebruikt dient te worden en hoe eventuele onvoorziene uitgaven vastgelegd worden. Ook dient besproken te worden hoeveel lagen (grond-)verf, beits of lak het schilderwerk dient te krijgen.
Voorbereiding schilderwerk
Voordat je een schilderofferte laat opstellen door de aanbieder is het aan te raden om EERST voor je zelf eens goed door te nemen (en op te schrijven) wat er gebeuren moet, waar je vragen over hebt en waar je advies bij nodig hebt.
Schrijf eventueel noodzakelijke reparaties en specifieke wensen op en zorg dat deze eisen ook worden verwerkt  in de offerte opmaak. Zorg, waar nodig, voor kleurnummers en stalen.  Deze zijn bij de bouwmarkten vaak gratis.

Wat moet er in een schilder offerte staan
Een schilderwerk offerte dient te bevatten:
• Een beschrijving van de werkzaamheden
• Een prijs. Dit kan een vaste prijs zijn of een verrekenbare prijs. (aangenomen werk of per uurfactuur). De prijs kan ook een aantal stelposten bevatten en dient te zijn aangegeven of deze incl. of excl. btw is
• Eventuele kortingen en tarieven (zoals het verlaagde btw en of winter-tarief)
• Een planning van de werkzaamheden, met daarin aangegeven onder welke voorwaarden de planning gehaald dient te worden
• De uiterste geldigheidsdatum
• Voorwaarden. Er kan worden verwezen naar algemene voorwaarden, of voorwaarden van organisaties zoals een vakbond of geschillencommissie
• Een rechtsgeldige handtekening. In Nederland moeten offertes worden ondertekend door een procuratiehouder van het bedrijf. Een procuratiehouder is een medewerker die bevoegd is om te tekenen. Dit is eventueel te checken bij de KVK

Voorbeeld offerte schilderwerk

Wanneer je een nieuw bent met een schilderwerk offerteaanvraag, is het wellicht makkelijk om een voorbeeld te hebben.
Download een voorbeeld offerte van Piet de Vries (de Vries Onderhoud).
Klik om een voorbeeld offerte te downloaden (PDF).

Voordelen van een offerte

Een schilderwerk offerte biedt zowel voor de werknemer als voor de klant een stukje houvast. Ideaal dus om eventuele misverstanden te voorkomen!
In een offerte leg je de afgesproken diensten, werkzaamheden, materiaalkosten, voorrijkosten, onvoorziene onkosten en stelkosten (nog niet vast te stellen kosten) vast. Houd bijvoorbeeld rekening met houtrot of niet door de aannemer te herstellen gebreken. Zo kan er tijdens of na de klus geen onenigheid ontstaan over gemaakte afspraken.
Zorg dus voordat je akkoord gaat met een prijsopgave, eerst goed hebt overwogen of dat alles goed is besproken én vastgelegd. Het beste is dan ook om een bedrijf uit te nodigen om het werk persoonlijk te beoordelen.
Wanneer je samen het betreffende werk doorneemt maak dan aantekeningen over alle uit te voeren taken en onkosten. Deze aantekeningen kun je in de offerte laten opnemen voordat je een overeenkomst sluit.

Waarom een “duur” schildersbedrijf
Wellicht heb je vrienden, vrienden-van-vrienden of misschien wel familieleden die ook schilder zijn of het wel “even willen komen doen”. Vaak zijn deze klussers goedkoper als een bedrijf.
Toch is het vaak verstandiger om een professional aan te nemen voor een klus. Buiten het feit dat je bij eventuele misverstanden, relaties op het spel zet, zal een beroepsschilder het werk sneller en vakkundiger aanpakken.
Zo kun je bij werk van een vakman, een langere levensduur verwachten dan bij een amateur. Natuurlijk is ook het resultaat (wél zo belangrijk) louter beter bij een vakman.
Naast duidelijke garanties en een btw bon kun je bij een vakbekwaam bedrijf ook beroep doen op bijvoorbeeld een geschillencommissie. Al-met-al kent het inhuren van een bedrijf louter voordelen en garanties.
Bij een bekwaam bedrijf kun je vaak ook terecht voor een onderhoudsabonnement en of  servicecontract. Bij een erkend schildersbedrijf zullen afspraken en contracten naar alle waarschijnlijkheid altijd nagekomen worden. 

Het juiste bedrijf uitkiezen door vergelijking
Wanneer je op Schilderpret offertes bij diverse aanbieders hebt aangevraagd zul je van maximaal zes bedrijven een offerte ontvangen. Waarschijnlijk heb je na het eerste persoonlijke contact al een voorkeur. Naast je persoonlijke voorkeur/intuïtie is het verstandig om op de volgende dingen te letten voordat je met een schilder in zee gaat:

Online referenties (Google Maps, Facebook reviews, Yelp)
Verzekerd bij ongeval en of schade?
Aangesloten bij een Vakvereniging-/Geschillencommissie?
Reistijd (ivm files, reistijd en reiskosten)

Verschil Binnen en buiten schilderswerkzaamheden
Behalve verschil in de kosten, zit er nog meer verschil tussen binnen- en buiten- schilderwerk. De kosten van buitenwerk zijn in het algemeen hoger omdat het benodigde materiaal aan bepaalde eisen dient te voldoen.
Het word buiten immers bloot wordt gesteld aan de elementen. Buitenschilderwerk heeft een kortere levensduur dan binnenschilderwerk.
Binnen-schilderwerk
Gemiddeld eens in de 5-10 jaar is het binnen toe aan een behandeling. Intensief gebruikte oppervlakken zoals geverfde vloerdelen en trappen vragen doorgaans vaker om aandacht. Binnenschilderwerk heeft grote invloed op de uitstraling van uw woonsfeer en  interieur.
Ook al heeft u nog zo veel moois en duurs in huis staan zonder degelijke verflaag oogt een woning toch niet zo fraai/schoon.  Het goed bijhouden én onderhouden van het binnenwerk is dus een pre. Probeer het volgende altijd goed te onderhouden (en eventueel bij te werken):

muren & wanden
plafonds
keuken en toilet (hygiëne) 
vochtige ruimtes ivm schimmel (douche/schuur)
trappen
kozijnen, ramen en deuren

Buiten-schilderwerk
Door blootstelling aan de elementen en de wisselende weersomstandigheden dient , is buitenwerk gemiddeld iets vaker aan onderhoud toe dan binnenwerk, namelijk eens in de 5-6 jaar. Buitenwerkzaamheden zijn belangrijk om met grote regelmaat uit te voeren. Het zorgt niet alleen voor verfraaiing maar het zorgt ook voor de bescherming van uw woning! Gedegen uitgevoerd werk zorgt namelijk voor een beschermingslaag die onder meer houtrot en verweer tegenhoudt. Goed buitenschilderwerk verlengt de levensduur van uw woning en tuindelen en is dus een investering waard. Behalve dat materiaal voor buiten vaak duurder is, vraagt ook een vakman vaak ook meer geld voor het huren van een hoogwerker of steiger. Niet alle schilders werken graag op een ladder. Zorg dat u dus duidelijk maakt hoe de exacte omstandigheden zoals de hoogte duidelijk worden overlegt in de offerte. Zo voorkomt u onvoorziene uitgaven. U kunt een vakman inhuren voor buitenschilderwerk aan bijvoorbeeld:

kozijnen en buitendeuren
gevels en buitenmuren
boeidelen
dakgoten en regenpijpen
schutting en hekwerk
schuur/garage/carport 
tuintegels

Piet de Vries over offertes

Advies, ervaring en belang van een offerte
Piet de Vries (vakschilder) verteld je op Schilderpret alles wat je moet weten over schilderwerk offertes van schildersbedrijven. Piet geeft je alle informatie die je nodig hebt. Kun je iets niet vinden? Dan kun je een vraag stellen aan Piet op het forum. Piet heeft 25 jaar ervaring als vakman en kan je altijd adviseren omtrent schilderwerk en de uitbesteding hiervan.
Tips van Piet

Ga ten alle tijden voor een bekwame schilder. Een erkend bedrijf geeft echte garanties.
Probeer bij voorbaat een klus in de winter te plannen. Een winterschilder is 20-40 procent goedkoper!
Wanneer je offertes aanvraagt, ga niet blindelings voor de goedkoopste schilder maar controleer online reverenties!
Probeer niet te besparen op de verfkwaliteit. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop!
Doe (in overleg) zo veel mogelijk werkzaamheden zelf. Denk aan leegruimen, schoonmaken, gaatjes vullen, afplakken en eventueel ontvetten of schuren. Dit kan je tot wel honderden euro’s besparen op een professioneel resultaat!
Wacht met verven tot je woning minimaal 2 jaar oud is en vraag de schilder om het verlaagde btw tarief van 9% te gebruiken. Dit scheelt al snel honderden euro’s op de totaalprijs van de werkzaamheden.

Mijn kijk als schilder op schilder offertes;
Een offerte bevat garanties en voorwaarden
Een offerte voor het schilderwerk is nodig om te kunnen zien wat de afspraken zijn en je hebt meteen een waarborg wanneer de afspraken niet goed zijn na gekomen. Je wilt immers een garantie op het afgesproken eindresultaat.
Als je alles op papier zet dan kun je dit nalezen en bij het opleveren van een bepaalde klus kun je daar naar verwijzen en op terugvallen. Er moeten veel punten staan in zo,n prijsopgave.
Ik zal je een paar punten geven wat er altijd moet instaan: prijs, garantie termijn, voorwaarden, welke materialen worden gebruikt, BTW, ( voor woningen ouder dan twee jaar wordt het laag tarief berekend van zes procent), werkzaamheden en betalingsvoorwaarden.
Daarom is het ook van groot belang om een offerte te maken zodat je het juiste schildersbedrijf kiest voor je opdracht.
In de volgende alinea’s bespreek ik uitgebreid wat er in zo’n schilderwerk offerte opgave moet staan, op welke gronden je kan kiezen en als de klus is uitgevoerd waar je dan op moet letten.
In een offerte moeten afspraken staan die bindend zijn
In een offerte van een schildersbedrijf moeten vele zaken zijn omschreven.
In de aanhef staan de gegevens van het bedrijf zoals contactgegevens, kamer van koophandel nummer, BTW nummer en Iban nummer. Ook in de aanhef moet staan vermeld de offerte datum en tot hoe lang deze offerte van kracht is.
Daarnaast een klantnummer en een offerte nummer, deze is gemakkelijk bij eventuele correspondentie.
Onder de aanhef komt het adres van de opdrachtgever.
Het volgend hoofdstuk moet een omschrijving staan van het uit te voeren opdracht met een aanvangsdatum en een opleverdatum, het maakt niet uit hoe groot de opdracht is.
Daarna word de inhoud van de offerte schilderwerk omschreven.
Dus in feite wat er wordt uitgevoerd van begin tot het eind van de opdracht.
Hierbij moet je denken aan zaken zoals welke materialen er worden gebruikt, hoeveel werkuren de opdracht in beslag neemt.
De BTW moet apart vermeld worden.
Over het materiaal wordt 21% BTW geheven, over het uurloon 9% BTW, mits de woning ouder is dan 2 jaar en als woon huis wordt gebruikt.
Wat ook heel belangrijk is welke voorwaarden gelden bij de offerte.
De voorwaarden die ik hanteer staan op de offerte zelf.
Het komt ook voor dat deze voorwaarden worden gedeponeerd, dit moet dan wel vermeld staan op de prijsopgave.
En als laatste moeten er garanties op staan.
Dit betekent bij in gebreke blijven van de opdracht of dat de opdracht niet is goed uitgevoerd dat het bedrijf dan garant staat bij eventuele onvolkomenheden.
Ik zelf hanteer een garantie van 2 jaar op het buitenschilderwerk.
Ik heb daar wel uitzonderingen bij geschreven.
Uitgesloten zijn lekkages en natuurrampen, maar dat is logisch.
Een aanbieding helpt je een keuze te maken
Bij het maken van een afspraak voor een bezichtiging nodig je dan drie bedrijven uit om de klus op te nemen.
Je kunt natuurlijk ook alles 4 uitnodigen. Het is maar wat je wilt.
Persoonlijk vindt ik drie genoeg.
Je laat ze ieder apart komen op dezelfde dag met een uur er tussen.
Wanneer iemand dan bij je komt zie je meteen wie diegene is.
Ik zeg altijd: de eerste in druk is de beste indruk.
Waar je ook op moet letten is hoe ziet de bedrijfsauto eruit, is de schilder netjes gekleed, hoe stelde hij zicht voor en is hij ook beleefd en attent.
Dit zijn echte belangrijke punten.
Wanneer hij een opname heeft gedaan zal een goed bedrijf nog wat dingen met je bespreken.
Wanneer de persoon direct naar huis wilt, valt deze voor mij al af.
Daarna ga je kijken hoe snel je een offerte in je brievenbus hebt.
Is dit binnen een week dan heeft dat schildersbedrijf interesse in jou opdracht.
Ga dan deze offertes vergelijken en en streep 1 aanbieding weg.
Je nodigt dan twee schilders uit en bespreek de aanbieding nog eens grondig door.
Daarna ga je beslissen wie je het werk gunt en toevertrouwd.
Ik zeg altijd dat er een klik moet zijn van beide kanten.
Dat zie je meteen gelijk al.
Ga dan op basis van je gevoel een keuze maken.
Maak niet de fout dat je de goedkoopste neemt.
Tenzij je met die wel een klik hebt natuurlijk.
De prijsopgave is geaccepteerd en de klus wordt uitgevoerd
Als de vakman de klus heeft geklaard, neem dan de tijd om samen met hem alles na te lopen aan hand van de eerder opgestelde  offerte. Vraag de schilder wat hij heeft gedaan en neem de prijsopgave bij de hand.
Als je nu nog wat dingen ziet die wel zijn afgesproken maar niet uitgevoerd kun je hem daarop nog aanspreken.
Zorg dat hij bij in gebreke deze werkzaamheden alsnog uitvoert.
Wanneer alles correct is uitgevoerd zal een goed schildersbedrijf je een A4 geven met de nodige garanties welke zijn afgesproken.
Nu kan het bedrijf je de factuur sturen.
Ben je zeer tevreden maak dan gelijk de factuur over.
De schilder moet ook in zijn portemonnee tasten om het materiaal voor te schieten.
Waar ik je nog wel voor waarschuwen wil is dat je nooit een voorschot moet betalen aan een schilder.
Dit is compleet overbodig. Wat een bedrijf of schilder soms wel doet dat hij halverwege de werkzaamheden een deelfactuur kan sturen.
Als het goed is staat dit dan ook in de prijsopgave.
Daarna vraag wanneer de schilder terug komt voor eventueel onderhoud.
Heb je het schilderwerk uitbesteedt?
Er zijn na de oplevering nog drie belangrijke punten.
Natuurlijk is het belangrijk dat je samen met de schilder het gedane werk grondig controleert zodat je er zeker van bent dat alles netjes is afgewerkt en gerepareerd.
Ten tweede is dat je de eerste veertien dagen o.a. geen ramen gaat wassen. De verf moet nog uitharden en de kans bestaat dan dat er deeltjes verf eraf springen tijdens het schoonmaken.
Wees dus extra voorzichtig de eerste 2 weken, de verf is dan namelijk nog niet geheel uitgehard en extra gevoelig voor beschadigingen!
Het tweede punt is dat je minimaal twee keer per jaar alle houtdelen schoonmaakt.
In het voorjaar en het najaar. Hiermee verleng je de glans en de duurzaamheid van de verf.

Voorbeeld offerte schilderwerk

Wanneer je zelf echt niet kunt schilderen of je hebt er totaal geen tijd voor, dan kun je beter een offerte van een schilder of schildersbedrijf aan vragen. Een offerte schilderwerk voorbeeld is dan handig als je weet waar je op moet letten. Als je dan vooraf weet waar je op, moet letten kan je sneller een beslissing nemen om het werk uit te laten voeren. Vraag altijd minimaal 3 offertes aan zodat je goed kunt vergelijken. Neem dan een beslissing op uurtarief, prijs, offerte schilderwerk voorbeeldvakmanschap en referenties.

 


Voorbeeld offerte binnenschilderwerk 

Als je voor je muren, plafonds, deuren, kozijnen een voorbeeld wilt hebben moet er zaken in staan die duidelijkheid geven over de in houd. Er moeten deofferte schilderwerk binnen volgende zaken in staan: De gegevens van het bedrijf. Deze zijn belangrijk zodat je op het internet na kunt checken of dit wel een officieel bedrijf is. Vervolgens moet de volgende zaken benoemd zijn: prijzen van loon, materiaal, btw en totaal prijs. Let hier wel op het btw tarief. Huizen die ouder zijn dan 2 jaar mogen een zes procent tarief hanteren, zowel op het loon als het materiaal. Daarnaast moet er een omschrijving staan van de werkzaamheden, welke producten er gebruikt worden bij zowel het voorwerk en de afwerking.

Voorbeeld offerte buitenschilderwerk

offerte schilderwerk buiten

In principe gelden dezelfde voorwaarden als bij binnenwerk. Echter de offerte op zich moet dan wat gespecifeerder zijn. Voornamelijk de uitvoeringen van het werk zelf. Immers buiten heb je te maken met weersinvloeden. Het voorwerk is dan ook zeer essentieel. Ook de keuze van de verf is een belangrijk punt hierin. Daardoor krijg je een beter inzicht van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Ga zelf vooraf ook kijken wat de punten zijn die extra aandacht nodig hebben. Noteer deze op een klad en controleer of dat bedrijf dit ook heeft vermeld. Op dat moment op je mooi vergelijksmateriaal.

Bestek van schilderwerk

Voor het buitenschilderwerk hoort een bestek. Een bestek houdt in dat daar elke detail wordt omschreven. Om maar een voorbeeld te noemen over de pinten die jij genoteerd heb wat extra aandacht nodig heeft. In een bestek staat dan omschreven welke procedure wordt gemaakt om deze punten te herstellen met de nodige garanties.Ook productnamen en omschrijving van het product staan in een bestek. Wat verder aan orde komt is de geschatte werktijd, specificatie materialen, datum uitvoering, datum oplevering en de garantie wordt uitvoerig besproken.Schilderwerk-offerte-voorbeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.