Osb platen schilderen met een kwaliteit latex+video.

door Piet de Vries | Geupdate op:  20 april 2016

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

OSB PLATEN SCHILDEREN-DRIE AFWERKMETHODEN

OSB PLATEN SCHILDEREN BENODIGDHEDEN

Klik hier om latex verf te kopen in mijn webshop

OSB PLATEN EN MULTIPLEXosb platen schilderen

Osb platen zijn platen van geperst hout maar dan van houtsnippers. Tijdens het persen komt er een soort lijm of bindmiddel erdoor heen die het allemaal veel compacter maakt. Het voordeel van Osb is dat je het weer kunt hergebruiken. Toepassing: wanden, vloeren en ondervloeren met een hoge isolatiewaarde. Multiplex is gemaakt van samengeperste houtlagen. Als je wel eens een multiplex plaat gezien hebt kun je die lagen zien.

 

HET VOORWERK

Ontvetten is de eerste arbeidsgang. Daarna goed drogen en vervolgens schuren met schuurlinnen van korrel 180. We gebruiken schuurlinnen om de uitstaande splinters weg te schuren en de rest van de oneffenheden. Daarna stofvrij maken en een grondverf gebruiken aan acrylbasis. Wanneer de grondverf goed is opgedroogd breng je minimaal 2 lagen latex aan. Gebruik hiervoor een goed kwaliteit. Anders moet je meerdere lagen aanbrengen wat arbeidsintensief is. Alternatief voor binnen: glasweefselbehang op de platen aanbrengen. Hiermee zie je geen Osb structuur meer en kunt deze gewoon gaan sausen.

BUITEN SCHILDEREN VAN DE PLATEN

Voor buiten is er een andere methode van behandeling. Osb platen trekken namelijk vocht aan en dat vocht moet je uitsluiten. Gaan impregneren zodat je het vocht buiten sluit. Bij deze methode zie je dan nog wel de licht kleur van de plaat. Beitsen is een tweede optie. Beits is vochtregulerend en kun je op kleur laten maken.. Zorg ervoor dat je minimaal 2 lagen beits aanbrengt.Onderhoud: om de drie of vier jaar een nieuwe beits laag aanbrengen mits de laag niet meer in tact is.

 SAMENVATTING

Klik hier om latex verf te kopen in mijn webshop

 

 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.