Over mij (Piet de Vries)

Hallo, mijn naam is P.P. de Vries,

Foto Piet de Vries

Piet de Vries

in de volksmond noemt men mij gewoon Piet. De twee P’s heb ik gekregen van mijn ouders. Veel mensen vragen mij waar die tweede “P” voor staat. Ik geef dan als antwoord: Plezier! Of Precies!..
Ik ben al zo’n 25 jaar bezig in het schildersvak en doe dit nog altijd met veel plezier. Mijn vestigingsplaats is Stadskanaal, de bijna langste gemeente van Nederland. In April 1959 zag ik voor het eerst het levenslicht in Stiens ( vlakbij Leeuwarden) en vandaar uit verhuist naar Papendrecht en Gieten, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Na de MEAO hebben afgerond had ik mijn draai gevonden bij Udema Gieten, als Logistiek medewerker. Aangezien het bedrijf ging sluiten heb ik er voor gekozen om schilder te worden, na enkele opleidingen ben ik voor mezelf begonnen in Stadskanaal. Momenteel werkzaam als ondernemer onder de naam “De Vries Onderhoud” (Schilder Stadskanaal).

Mijn specialiteiten liggen voornamelijk in het schilderen van woonhuizen zowel binnen als buiten. Als het mooi weer is gaat mijn voorkeur uit naar buitenschilderwerk, zie dan altijd vele blije mensen!

Ontstaan Schilderpret website

Het idee van de Schilderpret website is ontstaan tijdens het uitoefenen van mijn werk. Tijdens het werk hoor ik veel signalen van klanten: o.a. : ” zou mooi geweest zijn, als ik het zelf had kunnen doen” of ” Als ik het zelf had kunnen doen had ik veel geld bespaard!”..

Dit zette mij aan het denken om hiervoor een site te maken. Een website om mensen te helpen met het leren schilderen en waarbij het plezier voorop staat. 
Hiervoor heb ik uiteindelijk de naam Schilder Pret bedacht. Om mijn service verder te kunnen uitbreiden heb ik ook een online verfwinkel gelanceerd waar ik persoonlijk favoriete producten aanbiedt. Zo weten bezoekers dat ze het juiste materiaal in huis halen om het gewenste resultaat te kunnen behalen.. Naast een YouTube kanaal heb ik ook sinds kort ook een forum laten bouwen zodat bezoekers onderling vragen en kennis uit kunnen wisselen. Momenteel heeft Schilderpret al een paar honderd bezoekers per dag en het geeft mij een enorme voldoening dat ik met mijn passie zo veel mensen kan helpen.

Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Veel Schilder Pret gewenst!

Groet Piet.


De Vries Onderhoud

Steenbreekstraat 40
9502 AV Stadskanaal
Nederland

(geen bezoekadres)

KvK 02093095

Telefonisch bereikbaar (Ma-Vr 10.00 – 17.00) op:

Tel: 06-52395384

Delen wordt gewaardeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen aan Piet 15

 1. Beste Piet,

  Ik ben van plan een etalagepop te gaan schilderen, het is deze pop van kunststof. Wat voor verf kan ik hiervoor gebruiken?

  Groet,
  Johan

 2. Hoi Piet,

  Wat een fantastische site. Ik ga nu voor het eerst echt veel klussen (nieuw huurhuis) en er komt veel bij kijken. Door jouw site en tips en video’s heb ik er alle vertrouwen in!

  Ik heb wel een vraag, in twee slaapkamers (schuine wand) heeft het denk ik naar binnen geregend, want het hout (rondom het schuine dakraam) lijkt een beetje gekronkeld. Heb je tips om hier iets degelijks van te maken? Ik wil het in ieder geval gaan schilderen. Grondverf en lak voor hout heb ik al in huis.

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes Veronique

  1. Post
   Author

   hallo veronique,

   vooraf ontvetten en schuren en dan gronden. Als je dan nog oneffenheden ziet, kun je die gaan plamuren, daarna weer gronden en dan aflakken.
   succes

   piet

 3. U houdt uw homepage een pleidooi voor het gebruik van Floetrol.
  Ik zou dit middel willen gaan gebruiken voor een wat meer kunstzinnige vorm.
  Ik zie niet hoe ik het zou kunnen bestellen en wat de prijs van Floetrol is. Als ik zoek op uw website wordt het niet gevonden.
  Ik hoor graag van u.
  Met vriendelijke groet Iet Polman

  1. Post
   Author
 4. Beste Piet,

  wat een leuke en duidelijke site!
  Ik heb een vraag. Ik heb een gelakt schrootjesplafond dat ik graag een ‘cottage’-uitstraling wil geven. Dat zou betekenen dat het met krijtverf of latex (?) geschilderd zou moeten worden. Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

  1. Post
   Author
 5. Beste Piet,

  Ik heb een vraag over het opnieuw blank lakken van twee hard houten open merbau trappen.
  Deze merbau open trappen heb ik 28 jaar geleden (toen waren ze nieuw) 3x behandeld met een blanke vernis op cellulose basis. Nu zegt men dat deze vernis niet meer verkrijgbaar is en er geen enkele andere vernis op hecht, de bestaande vernislaag zou er helemaal afgehaald moeten worden met een afbijtmiddel. Dit is een grotere klus en bovendien zal het hout gaan bloeien als dit vochtig wordt. Is er geen andere mogelijkheid om over de bestaande vernislaag een vernis aan te brengen die wel goed gaat hecht op de cellulose vernis.

  Ik hoor het graag

  1. Post
   Author

   Hallo Ricus,
   Ik heb zelf nog kort geleden een blanke pu beits gebruikt.Voorwaarde is wel dat je vooraf goed gaat ontvetten en licht gaat schuren met een scotch brite

   Succes

   Piet

 6. Dag Piet

  Dit is een mooie site met goede informatie.
  Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

  Fijne Bevrijdingsdag
  Ferdi

  1. Post
   Author
 7. Schilderen van oude schuurdeur.

  Ik moest eens een oude schuurdeur schilderen, het hout was overal gebarsten en de deur staat altijd in de volle zon. Weer en wind teisteren het schilderwerk voortdurend. De nieuwe verf bladderde er binnen drie maanden af!

  Wat nu? Ik heb buitenbeits genomen en de verf “verbeterd” met gekookte lijnolie en wasbenzine. Allebei zo’n 10-15%. Door deze combinatie heeft de verf het heel lang gehouden (wel meer dan 10 jaar!).

  1. Post
   Author
 8. Hallo Piet,

  Dank voor je nieuwsbrieven, adviezen en ook zeker jou reader over het schilderen. Heb er veel van opgestoken en zie graag de volgende nieuwsbrief te gemoed.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Gussenhoven

  1. Post
   Author