Retourrecht en garantie

Garantie

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Retourbeleid

Wanneer kan ik een product uit de Schilderpret verfwinkel retourneren?

Ben je toch niet helemaal tevreden met een product? Of is een product defect? Producten kan je retour sturen onder de volgende voorwaarden:

  • Binnen 14 dagen na ontvangst van de producten mag je zonder opgaaf van reden een product retourneren of binnen deze periode aangeven dat je van jouw aankoop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen om het artikel te retourneren;
  • Retourneren kost jou niets;
  • Na je herroepingsmededeling zorgen wij ervoor dat het product wordt opgehaald waar jij wilt, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor jou. Je kan het product ook zelf langsbrengen bij de Koopmans verfshop vestiging in Stadskanaal. Je dient hier eerst een afspraak voor te maken met de klantenservice van Schilderpret. Ook kan je het product op eigen initiatief of via een andere vervoerder terugsturen. In dat geval komen de kosten van retour voor jouw eigen rekening;
  • Wij storten je geld binnen 14 dagen na ontbinding weer terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt;
  • Producten ter vervanging van defecte producten worden opnieuw geleverd volgens de standaard levertijden, in de regel dus de volgende werkdag.”

Uitgezonderde producten verfwinkel

De volgende producten zijn niet te retourneren omdat deze uniek voor jou zijn gemaakt of gebruikt zijn, en daarom niet opnieuw te verkopen zijn:

  • Speciaal naar jouw instructies gemengde verf is maatwerk en kan daarom niet worden geretourneerd.
  • Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Wanneer je dus te ver bent gegaan in het uitproberen van een product, waardoor gebruiks-schade is ontstaan, dan wordt de waardevermindering verrekend met het te retourneren bedrag.”

Hoe retourneer ik aan Schilderpret

Stuur het ingevulde formulier voor herroeping (hier te downloaden) op naar Schilderpret verfwinkel, Steenbreekstraat 40, 9502 AV Stadskanaal. Vind je papieren post ook zo langzaam? Je kan ons ook je herroeppingsverzoek e-mailen door hier te klikken. Vermeld voor een snelle afhandeling van jouw retour je NAW-gegevens, datum van bestelling en bestelling nummer. Wij laten dan zo snel mogelijk van ons horen over de verdere afhandeling.

Wil je een product retourneren? Of heb je vragen over het retourbeleid? Neem contact op.