Rieten stoelen verven met een mooi effect + video

door Piet de Vries | Geupdate op:  6 mei 2015

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

RIETEN STOELEN VERVEN MET TWEE VERFTECHNIEKEN

RIETEN STOELEN VERVEN BENODIGDHEDEN

STAPPENPLAN

  1. Zuig al het stof tussen het riet weg
  2. Giet in een emmer water
  3. Voeg 1 dop allesreiniger toe
  4. Roer het mengsel
  5. Maak de doek nat het ga het riet schoonmaken
  6. Laat het goed drogen
  7. Krijtverf mengen met 1 derde water en goed roeren
  8. Neem een patentkwast en schilder de rieten stoelen
  9. Alternatief na drogen: spuitbus grondverf, spuitbus lakverf

rieten stoelen verven

Het schilderen van riet kan op twee manieren. Je kunt een White wash of greywash aanbrengen met een kwast. De tweede methode is het riet spuiten met een spuitbus verf, maar dan wel een verf op basis van acryl. Beide opties geven een mooi resultaat.

RIET VERVEN MET KRIJTVERF

Rieten stoelen met een White wash verf schilderen ga je als gevolg te werk. Gebruik eerst een stofzuiger om het stof uit de naden en spleten te zuigen. Vervolgens neem je een allesreiniger en ga de stoel schoonmaken. Neem hiervoor een bloemspuit en meng hier water met een dopje allesreiniger. Je komt zo beter in de naden. Dan met een doek tussen het riet en op het riet goed schoonmaken. Zet de stoel in een ruimte van 21 graden en ga vervolgens verder met de behandeling als hij geheel droog is. Neem krijtverf en ga het mengen met een derde water en roer dit goed door. Nu kun je met je patentkwast de stoel gaan verven. Vind je na het drogen 1 laag niet voldoende kun je een tweede of derde laag aanbrengen.

ROTAN STOELEN SCHILDEREN MET SPUITVERF

Een tweede manier is dat je met een spuitbusverf de stoelen gaat schilderen. Ga eerst de stoelen goed stofzuigen zodat het stof volledig wordt verwijderd. Vervolgens neem je een bloemenspuit en vul dit met water en een deel een allesreiniger. Neem hiervoor een allesreiniger die biologisch afbreekbaar is zodat het riet niet wordt aangetast. De producten kun je online kopen: Universol of B-clean. Wanneer de stoel goed gedroogd is in een ruimte van ongeveer 21 graden, begin je met een spuitverf grondverf op waterbasis. Spuit niet te lang op dezelfde plek. Hiermee voorkom je lopers. Wanneer de primer is opgedroogd en uitgehard neem je een spuitbusverf zijdeglans of mat. Verdeel de verf regelmatig op de rotan stoelen. Wanneer 1 laag niet voldoende is kan je een tweede aanbrengen. Gebruik je de stoelen buiten dan nog een laag spuitbusverf blanke lak aanbrengen.

Laat een reactie achter onder dit artikel

Alvast super bedankt.

Piet de Vries.

Of je kunt direct reageren: Stel een vraag aan schilder Piet

 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.