Schilderen doet u zo!

Schilderen is niet voor iedereen weggelegd en daarom kunt u een aantal praktische tips zeker gebruiken. Zo moet u weten welk type verf u moet gebruiken, welke kwast of roller u moet gebruiken en of u een onderlaag moet toevoegen voordat u gaat verven. Dit alles kunt u in onderstaand artikel terugvinden.

Gebruik van verf

Er zijn twee soorten verf te verkrijgen, namelijk alkydverf en acrylverf. De eerstgenoemde is op terpentinebasis en wordt over het algemeen alleen buitenshuis gebruikt. Doordat het vol zit met oplosmiddelen zijn er maar weinig geschikte klussen om te gebruiken bij een klus binnenshuis. Deze variant is ook nog te verkrijgen in een hoogglans en zijdeglans. Hoogglans is over het algemeen makkelijker schoon te krijgen, maar hier zijn de oneffenheden wel eerder zichtbaar in.

Acrylverf is op waterbasis en wordt bij klussen binnenshuis gebruikt. Doordat de verf op waterbasis is, is het ook minder schadelijk voor de gezondheid. Ook droogt het een stuk sneller dan alkydverf en is de geur ook beter te behappen. Bij het gebruik van acrylverf moet u echter wel de ondergrond een stuk beter bewerken, want het zal minder dekken dan alkydverf.

Kwast en/of roller

De keuze voor een bepaalde kwast of roller hangt af van het te schilderen oppervlak. Wanneer u kleine oppervlakten of decoratie moet schilderen raden wij u aan om een klein en fijne kwast te nemen. Ook moet u rekening houden met het type verf, want niet iedere kwast en/of roller is geschikt voor al het type verf. Gaat u een plafond schilderen? Dan raden wij u aan om ook een verlengstuk voor een roller aan te schaffen. Hierdoor kunt u gewoon op de grond blijven staan en heeft u geen last van het verplaatsen van trappen.

Heeft u genoeg ruimte in uw woning? Dan is het plaatsen van een werkbank zeker geen overbodige luxe. Hierdoor heeft u ten alle tijden alles bij de hand en hoeft u niet steeds naar de garage te lopen om zaken op te bergen of te pakken.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *