Schilderen of toch behang?

door Piet de Vries | Geupdate op:  17 september 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

De kleur van je slaapkamer. Wit? Of heb je misschien een kleurtje op de muur? En als je eens wat anders wilt, wat doe je dan? Een likje verf? Of toch behangen? Er zijn zoveel mogelijkheden! Met de muur van je slaapkamer kan je namelijk een hoop kanten op. In deze blog laat ik zien hoe je met behang verschillende stijlen en sferen kan krijgen in je slaapkamer!

schilderen of behangen

Eén kleur

Je kan ervoor kiezen om je slaapkamer te behangen met één kleur, zowel met als zonder print. Voor een mooi resultaat laat je de kleur uit je behang in verschillende tinten terugkomen in het beddengoed en de accessoires.

Wanneer je kiest voor een behang met print creëer je een levendig en harmonieus kleurenschema door verschillende tinten van dezelfde kleur terug te laten komen. Laat de andere muren wit, dan knallen de accessoires er extra uit!

Gestreept

Door te kiezen voor behang met twee kleuren strepen en deze verticaal te behangen, creëer je hoogte in je slaapkamer. Daarbij ziet het er ook nog eens stijlvol uit!

Patronen

Wanneer je een behang kiest met patronen, kan het al snel druk ogen. Kies daarom voor een groot patroon en laat het patroon en/of de kleuren uit het behang terugkomen in de aankleding van je slaapkamer, bijvoorbeeld in het beddengoed of de accessoires.

Neutraal & print

Nogmaals: met een print behang kan het al snel druk ogen. Een andere manier om de rust te bewaren in je slaapkamer is door te werken met lichte en neutrale kleuren. Grijstinten en crèmekleuren doen het bijvoorbeeld goed bij het grijze blaadjesbehang (links), terwijl lichte pasteltinten en crèmekleuren goed passen bij het behang met de groene blaadjes (rechts).

Fotobehang

Een andere optie om je muren aan te kleden is met fotobehang. Door je muur ( of een deel daarvan) te voorzien van fotobehang kan je heel gemakkelijk een andere sfeer in de slaapkamer creëren. Het mooie van fotobehang is, dat (bijna) alles mogelijk is: een tropisch eiland, bloemen, bossen, landschappen of abstracte foto’s. Voor ieder wat wils dus!

Zoals je ziet kan je veel kanten op met behang: van bloemen tot strepen, van print tot foto! Het behangen van je slaapkamer kost misschien even tijd, maar je kan er een hele unieke stijl en sfeer door creëren!

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

Ben jij fan van behang?

Bron: Wonenwereld.nl en Wonentrends.nl


Uitgedroogde klei weer vochtig en kneedbaar maken
Relevante blogberichten

Tip voor het verven van woonkamer

Goed behang uitkiezen

Steigerhout/sloophout behang is trendy

Alles over behangen met Vinylbehang

Glasvezelbehang verven is een optie

 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.