Schilderen zonder afplakken met de Linomat kwast

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Een goedkope schilder met het wintertarief
Schilderen of toch behang?
Schilderen zonder afplakken met de linomat kwast

Ga naar Schilderpret op YouTube

Schilderen zonder afplakken

Als je zelf redelijk kan schilderen is het soms gemakkelijk dat je daar hulpmiddelen bij kan gebruiken. Natuurlijk zijn er ook veel hobby schilders die dat uiteraard niet nodig hebben en kunnen uit de losse hand een glas besnijden. Het geen betekend dat je strakke lijnen langs het glas kunt schilderen. De simpelste weg is een tape gebruiken die geschikt is om op het glas te plakken en dit zo doen dat je rechte lijnen krijgt langs het glas of aan het eind van een kozijn waar een muur begint. Wanneer je tape gebruikt is dit enkel om 1 laag aan te brengen en geen twee lagen. Dus alleen een primer hiervoor gebruiken. Enigszins op laten drogen en dan de tape eraf halen. Maak niet de fout dat je meteen bij het uitharden van de primer een laklaag aanbrengt. Je zult zien dat dit geen strakke lijnen worden. Bij het verwijderen van de tape gaat ook een gedeelte van de laklaag eraf en krijg je hierdoor geen strak resultaat.

 

Schilderen zonder afplakken met speciale kwast (en verfroller)

Gelukkig zijn er ook andere hulpmiddelen waarbij je zelfs geen tape nodig hebt om het glas te besnijden. Het merk linomat heeft zo’n kwast ontwikkeld: schilderen zonder afplakken met de linomat kwast: De linomat penseel S100. De kwast is gemaakt van honderd procent varkenshaar. Hij is geschikt voor olie houdende verven en geen acrylverf. Er is voor varkenshaar gekozen omdat dit haar unieke eigenschappen heeft. Linomat heeft ook een verfrollen zonder afplakken verkrijbaar. Klik hier om producten van Linomat te kopen.

Afplakken overbodig

Met de unieke kwast van linomat hoef je niet meer af te plakken en heb je geen last meer van beschadigingen aan het hout of lijmresten. Doordat er een metalen plaatje aan de kwast zit heb je geen last meer van geknoei op je glas. Door het varkenshaar krijg je een streep loos eindresultaat. Ook laat deze kwast geen druppels achter en losse haren is nu verleden tijd. Kortom een aanrader in gebruik voor de doe-het-zelver. Omdat er een metalen plaatje aan vast zit kun je dit plaatje tegen het glas aan houden en de kwast doet de rest. Een goed keuze ook qua prijs en kwaliteit. Je hoeft immers geen tape meer aan te schaffen. Voor glas is een speciale tape nodig die om en nabij tien euro kost. Dus het levert al gauw een besparing op.

Een goedkope schilder met het wintertarief
Schilderen of toch behang?