Schildersbedrijf, welke moet je kiezen

Een schildersbedrijf kiezen en waar moet ik bij een schildersbedrijf op letten om een goede offerte te krijgen.

Een schildersbedrijf kiezen is eigenlijk wel een moeilijke taak. Ik (Piet de Vries, eigenaar van de Vries onderhoud te Stadskanaal en  auteur van Schilderpret) weet als geen ander waar je op moet letten om een kwalitatieve Schildersbedrijf te vinden. Tegenwoordig is het een stuk gemakkelijker om offertes van schilders op te vragen online. Vroeger of eerder moest je een telefoongids raad plegen om een goede schilder te vinden. Toen ik zelf nog niet kon schilderen, herinnerde ik mij dat een zoektocht naar een Schildersbedrijf eigenlijk wel moeilijk is.

Waar op letten schildersbedrijven

Een Schildersbedrijf zoeken, waar op te letten

Om een Schildersbedrijf te kiezen moet je de volgende stappen nemen: ga naar Google en typ het woordje Schildersbedrijf in. Je zult dan zien welke mogelijkheden er zijn. Je kunt zoeken op regio en ziet dan vele schildersbedrijven en daarnaast websites waarbij je de gegevens kunt invullen van je opdracht en daarna krijg je wel 4 tot 6 offertes. 6 offertes vind ik persoonlijk te veel, je ziet dan de bomen door het bos niet meer. Mijn advies in deze is dan dat je 2 offertes vraagt via een vergelijking site en 1 offerte van een onafhankelijk schildersbedrijf in jouw buurt. Vervolgens wacht je de offertes af en als eerste kijk je naar de tijd tussen de aanvraag en de binnenkomt van de offerte. Een zeer belangrijk punt is dit namelijk. Het zegt veel over een dergelijk schildersbedrijf. Reageren ze snel dan betekent dat dit bedrijf veel interesse heeft in de opdracht. Duurt het langer dan een week, dan moet je hiervoor niet kiezen, omdat ze het druk hebben om een offerte te maken en tevens misschien jou opdracht niet op korte termijn kunnen uitvoeren.

offerte van een schildersbedrijf

Referenties navragen is essentieel

Tegenwoordig is er veel concurrentie op de markt en is het dan zeer handig om te weten met wie je te maken hebt. Ga eerst de gegevens na van het Schildersbedrijf door informatie te krijgen van de Kamer van Koophandel in je regio. Je kunt dit online aanvragen tegen een geringe betaling, waarmee je direct een overzicht hebt van het bedrijf of deze aan de eisen voldoet. Daarnaast ga je via Google na als dit bedrijf ook op de zwarte lijst staat voor bedrijven. Op vele sites onder andere markplaats staan veel referenties van dit bedrijf, lees deze goed en bel er een paar klanten op of vraag het via de email. Is dit allemaal in orde dan ga je pas verder met het beoordelen van de schilderwerk offerte. Daarin moet staan: prijzen uurloon, prijzen materialen, welke werkzaamheden er worden uitgevoerd zoals: ontvetten, schuren, schilderen van welke delen, garanties en voorwaarden. Daarnaast moet er een aanvangdatum in staan en opleverdatum. Het beste wat je kunt doen al deze 3 bedrijven uitnodigen van een gesprek. Maak pas een keuze als er een “klik’’ is tussen jou en het bedrijf. Wees open aan beide kanten. Maak desnoods vooraf een lijstje met vragen en wees goed voorbereid! Ga niet altijd voor de goedkoopste maar maak een beslissing op je gevoel. Je zult dan zien dat dit de beste keuze is. Kan je echt geen keuze maken? Dan mag jij mij altijd vragen om advies. Laat het me dan weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

BVD.

Piet de Vries

 

PS: Wil je video’s bekijken over dit onderwerp? Bekijk dan hier mijn YouTube afspeellijst

Wat kost een schilder video

Wat kost een schilder

Bekijk deze video op YouTube.
Abonneren op mijn YouTube kanaal?