Schildersgereedschap

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Schuurmachine kopen
Behang kopen

Schildersgereedschap: Goed gereedschap is het halve werk. Dit gezegde is ook zeker bij schilderwerk van toepassing. Voordat je aan schilderen begint is het dus verstandig om je werkzaamheden goed voor te bereiden. Zorgen dat je alle juiste gereedschappen en benodigdheden in huis hebt komt zeker ten goede van de arbeidstijd én het eindresultaat. Op Schilderpret.nl lees je alles over schildersgereedschap en werkwijzen die je schilderwerk een stuk makkelijker zullen maken. Gebruik de zoekfunctie of blader door de blog om alle artikelen te vinden met schildertips en gereedschapsadvies.

#1 Schuurmachine

Schildersgereedschap nummer 1 is waarschijnlijk wel de schuurmachine. Een schuurmachine gebruiken is zoveel minder arbeidsintensief dan wanneer je met de hand schuurt. Een schuurmachine kopen is dan ook het eerste waar je aan denkt wanneer je van plan bent schildergereedschap aan te schaffen.

#2 Verfbrander 

Een verfbrander (of een hete-luchtpistool) is ook zeker een handig gereedschap bij het schilderen. Bladderende verf is met een verfbrander vaak veel makkelijk te verwijderen dan met ander gereedschap. Soms is het ook nodig de gehele laklaag te verwijderen. Verf verwijderen met een krabber of een schuurmachine is in deze gevallen langer en arbeidsintensiever werk dan wanneer je een verfbrander gebruikt. Dus zeker geen miskoop als het om schildersgereedschap gaat.

#3 Verfkrabber

Onmisbaar schildergereedschap. Met een verfkrabber kun je handmatig, redelijk makkelijk, (bladderende) verf verwijderen. Ook is een verfkrabber nodig in combinatie met een verfbrander of een afbijtmiddel  om de verflaag te kunnen verwijderen.

#4 Linomat producten

Linomat heeft handige kwasten en ook verfrollers op de markt waarmee afplakken voor het schilderen in principe niet meer nodig is. Behalve dat dit je werk bespaart heb je met Linomat producten ook geen schilderstape/afplaktape meer nodig.

Natuurlijk is de lijst van schildersgereedschap nog veel langer. Ben je op zoek naar iets specifieks? Gebruik dan de zoekfunctie in het menu of stel mij een persoonlijke vraag.

Succes en veel Schilderpret!

Gr. Piet

 

 

 

Schuurmachine kopen
Behang kopen