Schilderstape een hulpmiddel bij uitstek+video

door Piet de Vries | Geupdate op:  28 maart 2015

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

SCHILDERSTAPE EN DE KLEUREN

 

STAPPENPLAN

  1. Paarse tape: geschikt voor behang en latex.
  2. Groene tape: geschikt voor houtwerk binnen en buiten.
  3. Gele tape: geschikt voor metaal, glas en tegels.
  4. Rode/roze tape: geschikt voor stucwerk en gipsplaten.

Wanneer je een complete ruimte wilt schilderen en je wilt meerdere kleuren gebruiken bij een muur verven, dan kun je met een tape mooi rechte lijnen krijgen.Ook bij een huis schilderen buiten kan dan een schilderstape een uitkomst zijn.Je hoeft dan niet meer bang te zijn dat je in de fout gaat.Want dit is het gewoon. Iedereen is bang om te falen.Als je wilt afplakken met een tape, moet je dit gewoon doen. Het afplakken op zich moet natuurlijk ook zeer nauwkeurig gebeuren.

SCHILDERSTAPE IN VERSCHILLENDE KLEUREN EN TOEPASSINGENschilderstape

Gelukkig zijn er nu verschillende tapes voor verschillende ondergronden. Dus samengevat komt het hier op neer dat je eerst moet weten welke tape je waarvoor moet gebruiken.Dan is het hoofdzaak dat je de tape secuur af plakt. En als laatste moet je weten tot hoe lang deze tape zitten kan blijven. ten eerste de PAARSE tape: de tape is geschikt voor behang en latex en is alleen geschikt voor binnen. Dit moet je binnen twee dagen verwijderen.

Als tweede in de rij heb je tape met een GROENE kleur: de tape is voor het afplakken op je houtwerk en kun je ook buiten gebruiken.Je kunt deze schilderstape wel tot 20 dagen laten zitten om hem dan te verwijderen.

De derde tape in de rij is de kleur GEEL. Dit gebruik je bij het afplakken van metaal, glas en tegels. Er zijn zelfs merken waarbij je deze tape wel 120 dagen kunt laten zitten voordat je hem verwijderd.

De laatste tape is ROOD/ROZE van kleur en deze is geschikt voor het afplakken op gipsplaten en stucwerk, zeg maar voor de ruwe ondergrond.Ook deze tape kun je best wel lang laten zitten.Je moet hem binnen 90 dagen verwijderen.

DE DUUR VAN HET VERWIJDEREN IS MERK GEBONDEN.

De waarden waar ik het nu over gehad heb is schilderstape van QuiP. Uiteraard heeft bijvoorbeeld tesa tape andere termijnen om de tape te verwijderen.De kleur is in dit verhaal wel bindend.Natuurlijk is het logisch dat je een tape geen 90 0f 20 dagen laat zitten.Bij de paarse tape, welke je op behang en latex kunt plakken, haal ik het er na een half uur eraf.Bij tape op houtwerk kun je de tape na een paar uur eraf halen.Dus het gaat hierom tot hoe lang je de tape kunt laten zitten.

 Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Je mag onder dit blog reageren of vraag het rechtstreeks aan Piet

Alvast super bedankt.

Piet de Vries.

 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.