Een aantal handige schildertips

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Primer voor kunststof in een spuitbus.
Muren verven zonder strepen is een must.
Schildertips Gratis- gratis Schildertips

Ga naar Schilderpret op YouTube

 

schildertips

Schildertips van
Schilderpret.nl

Schildertips

Schildertips: Wanneer u van plan bent om binnenshuis of buitenshuis te gaan schilderen zijn er een aantal praktische tips die u kunnen helpen bij het goed afronden van de klus. Heeft u geen tijd of ervaring met schilderen? Dan doet u er goed aan om te kijken naar de mogelijkheden voor het uitbesteden van het schilderwerk. Wij zullen u van een aantal belangrijke aspecten op de hoogte brengen, zodat u weet hoe de vork in de steel zit.

Uitbesteden

Bent u van plan om de klus uit te besteden? Dan doet u er goed aan om een aantal schilders met elkaar te vergelijken. Zo kunt u het uurtarief van een schilder, de werkwijze van een schilder en de klussen in het verleden met elkaar vergelijken. Heeft u een schilder in uw eigen kringen? Dan raden wij u aan om eens te vragen naar zijn diensten, want wanneer u hem persoonlijk kent zal de communicatie een stuk soepeler verlopen en zou er eventueel een korting gemaakt kunnen worden.

Grondlaag

Bij het binnenshuis schilderen moet u in de meeste gevallen een grondlaag aanbrengen. Dit komt doordat acrylverf wat lastiger hecht aan de ondergrond en met deze grondlaag, welke wel goed hecht aan de ondergrond, zal de verf een stuk beter tot zijn recht komen. Zit er al acrylverf op de muur? Dan moet u eerst deze laag verwijderen, want anders zal de nieuwe laag niet hechten en dit zorgt voor een onprofessioneel en lelijk resultaat. Buitenshuis kunt u soms gewoon over de oude laag heen schilderen, maar dit moet dan wel op een professionele manier gebeuren.

Onderhouden

Bij buitenschilderwerk is het verstandig om eens in de 2 à 3 maanden het geverfde oppervlak schoon te maken. Hierdoor zal er geen vuil gaan hechten in de laag en blijft het te allen tijde een mooi geverfd oppervlak. Binnenshuis kunt u er alleen voor zorgen dat het niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld geen objecten tegen een geschilderde muur te plaatsen.

Primer voor kunststof in een spuitbus.
Muren verven zonder strepen is een must.