Schilderwerk bij een toiletrenovatie

door Piet de Vries | Geupdate op:  15 juni 2020

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Schilderen is een typisch klusje wat met allerlei andere klussen kan worden gecombineerd. Vaak is schilderen een onderdeel van renoveren, onderhouden en herstellen van een gedeelte van het huis. En Als je dus van plan bent om te gaan schilderen, kan je net zo goed direct een gerelateerd klusje hierbij oppakken. Ga je het toilet een nieuwe uitstraling geven, dan is het wellicht een goed idee meteen een toiletrenovatie in te plannen.

Schilderwerk bij toiletrenovatie

Voor veel mensen komt er een moment waarop zij het toilet een nieuwe uitstraling willen geven. Gemiddeld besteedt ieder persoon zo’n 43 uur per jaar in het kleine kamertje. Het is dus zeker geen overbodige luxe om hier een comfortabele en sfeervolle plek van te maken.

Als je toch van plan bent het schilderwerk een nieuwe laag te geven, kun je best overwegen om het toilet ook een keertje aan te pakken. Als de inrichting en betegeling van je toilet compleet is kan je hier een mooie laag aanbrengen voor een kleurrijke muur. Een sierlijke muur hebben om naar te kijken kan een reis naar het kleine kamertje een stuk comfortabeler maken.

Maak het geheel af met een inbouw toiletrolhouder!

Andere onderdelen van toiletrenovatie

Naast schilderen zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt aanpakken op het toilet. Je kunt bijvoorbeeld het closet vervangen door een mooi splinternieuw hangtoilet. Plaats hier een passend fonteintje bij zodat de bezoekers hun handen op een prettige wijze kunnen wassen. Naast het toilet zelf zijn ook toiletmeubels zoals een tafeltje, een wc-rollen houder en opbergplankjes of kastjes een fraaie toevoeging. Als laatste zou je ook het tegelwerk een keer kunnen vervangen of grondig reinigen om het gevoel te krijgen dat je in een volledig nieuw toilet binnen stapt.

Last van koude voeten als je ’s nachts naar de wc gaat? Misschien is het dan wel een idee om vloerverwarming te plaatsen. Zo heb je nooit meer last van een koude tegelvloer!

Mijn toilet is klaar, wat kan ik nu doen?

Een toiletrenovatie is natuurlijk maar een van de vele voorbeelden van klussen die je kunt oppakken als je toch aan het schilderen gaat. Veel huisbezitters zullen uit eigen ervaring kunnen zeggen dat er bijna altijd wel wat te doen is aan een woning. Op MyGo vind je nog veel meer klusjes die je snel en gemakkelijk zou kunnen oppakken. Krijg je niet genoeg van het klussen in en om huis? Download MyGo’s kluskalender! Op deze kalender vind je altijd wel iets te doen. Als je hier professioneel advies of hulp bij nodig hebt vindt je bovendien een uitgebreid netwerk aan vakspecialisten uit jouw regio.

Lees ook:

Sanitair tegels verven

De badkamer schilderen

Raam- en deurkozijnen binnen schilderen

Het plafond witten

De muren binnen schilderen

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.