Schuurmachine kopen

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Grondverf kopen
Schildersgereedschap
schuurmachine kopen

Een schuurmachine is in vele varianten te koop

De aanschaf van een schuurmachine is een prima investering. Behalve dat een schuurmachine je veel werk bespaard zal ook het eindresultaat beter zijn. Het is immers belangrijk om goed te schuren zodat de (grond-)verf goed hecht aan de ondergrond. Er zijn verschillende soorten en maten schuurmachines te koop. Het kan praktisch zijn om 2 schuurmachines te kopen. Behalve dat je met zijn tweeën tegelijk aan de slag kan en je veel tijd bespaard is het ook erg praktisch om een kleinere schuurmachine te hebben naast een groot model. Een groot apparaat komt namelijk niet bij de kleinere ruimtes.  Een schuurmachine aanschaffen kan onder andere in mijn mijn verfshop. Verder in het artikel heb ik enkele goede modellen uitgelicht die te koop zijn bij bol.com.

Klik hier om alle schuurmachines te bekijken

Vlakschuurmachine kopen

Een vlakschuurmachine is een schuurmachine met een groot schuur-“vlak”. Een vlakschuurmachine is ideaal voor grote oppervlaktes zoals deuren, muren en niet te missen als je laminaat wilt schilderen.

Bandschuurmachine

Wil je het nog net even groter en professioneler aanpakken? Koop dan een bandschuurmachine. Een bandschuurmachine is net wat grover van stuk en heeft een schuurband in plaats een schuurvlak. Een schuurband heeft als voordeel dat deze minder snel verstopt zit en ook door het zwaardere gewicht net even wat sneller een schuuroppervlakte afwerkt.

TIP: Excentrische schuurmachine 

Een excentrische schuurmachine is misschien wel de beste machine om te kopen. Vooral als het om grote oppervlakten gaat. Een excentrische schuurmachine maakt namelijk meerdere schuurbewegingen waardoor schuurwerk sneller gaat bij de meeste vlak- en band- machines.

Excentrische schuurmachine kopen

 

Multischuurmachines

Een multischuurmachine kopen is zeker aan te raden. Meestal hebben multischuurmachines verschillende opzetstukken. Vooral de driehoekige multi-schuurmachine is erg gemakkelijk voor hoekjes en kleine randen. Met een vlak-, band- of excentrische- schuurmachine kun je niet gemakkelijk in kleine hoekjes en randjes komen. Dit maakt de multischuurmachine een onmisbaar stukje schildersgereedschap.

Deltaschuurmachine kopen

Een delta versie is een machine die is ontworpen om goed in hoekjes te schuren. Meestal lukken hoekjes prima met een multischuurmachine maar als jij van alle gemakken voorzien wil zijn is een deltaschuurmachine zeker een goede aankoop.

Advies en schuurtips

schuurmachine schilderWil je meer lezen over schuren of wil je advies van mij als schilder? Via het menu en de zoekfunctie heb je toegang tot honderen blogartikelen. Wellicht vindt je het ook leuk om eens een kijkje te nemen op mijn YouTube kanaal. Hier plaats ik regelmatig handige video’s met schildertips en advies wanneer je niet weet welke producten je het best kun aanschaffen.

Grondverf kopen
Schildersgereedschap