Scotch Brite schoonmaken en schuren +video

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Schilderen met acrylverf is verven op waterbasis.
Verftechnieken, rol en kwast techniek.

SCOTCH BRITE-TOEPASSINGEN

Scotch brite, wat is dit?

Ga naar Schilderpret op YouTube

FUNCTIES SCOTCH BRITE

  1. Schoonmaken van houtwerk
  2. Schoonmaken van groene aanslag
  3. Schuren van : acrylverf, beits
  4. Een oppervlak dof schuren
  5. De ondergrond mat schuren
  6. Nat schuren: geen stof
  7. Metaal schuren:fijn schuurwerk

 

SCHOONMAKEN, SCHUREN EN OPFRISSENscotch brite

Het schuurpad staat bekend om ermee schoon te maken.Het zijn de bekende vierkante of ronde sponzen waarmee je een kozijn, boeideel, deuren mee schoon kunt maken.De spons gaat heel goed in combinatie met een allesreiniger voor het ontvetten van je houtwerk . Vooral de groene aanslag op je houtwerk krijg je  er gemakkelijk met af. Uiteraard kun je ook de binnenkant van je houtwerk ermee opfrissen. Naast het schoonmaken van hout kun je het voor allerlei voorwerpen gebruiken. Ze zijn zo handig omdat deze sponzen een open structuur hebben en het vuil daardoor gaat.

Met de spons heb je (soms) geen schuurpapier meer nodig. Ook kun je heel goed beitsen en transparante afwerkingen bewerken. Op je beits laag moet je immers geen krassen krijgen.De krassen zie je later terug door de nieuwe gebeitste laag.

Daarnaast is een Scotch Brite geschikt voor het mat maken van een laklaag waardoor er een goed hechting van een volgende laag ontstaat.

 Nat schuren, behoord ook tot de mogelijkheden, wat ideaal is voor binnen zodat je geen last hebt van stof in je huis. Bij elk voordeel is er ook een nadeel: er ontstaat push. Dit is een mengsel van water en schuursel. Dit niet wel goed verwijderd te worden.

Ook ideaal voor de afwerking van staal, omdat dit ook fijn schuurwerk nodig heeft.

Wat ook handig is om je meubels met deze schuurpad te schuren, omdat het krasvrij is. Daarna kun je de meubels voorzien van bijvoorbeeld een was.Dus je ziet er zijn een scala aan mogelijkheden met een Scotch Brite.

 

Als je nog meer wilt weten over de scotch Brite laat me het dan weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

BVD.

Piet de vries

Schilderen met acrylverf is verven op waterbasis.
Verftechnieken, rol en kwast techniek.