Sierpeister, met glasweefsel behangen.

door Piet de Vries | Geupdate op:  22 januari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Sierpleister

Sierpleister schuurt en hoe je sierpleister met glasweefselbehang kunt laten verdwijnen.

Op marktplaats kun je reageren op bepaalde klussen als je hebt geregistreerd. Ik dacht laat ik dat eens doen.

De opdracht hield in dat de wanden met sierpleister veranderd moesten worden en kozijnen, deuren en zijkanten beide trappen moesten worden geschilderd. Vooral het sierpleister was de opdrachtgever een doorn in het oog, omdat vaak hun kinderen langs de wanden liepen en dat dit een schuureffect opleverde voor hun huid.

Nadat ik een reactie had geplaatst kreeg ik een email terug dat ik maar moest komen voor een offerte. Ik had gelukkig in het verleden ook al twee keer sierpleister behangen, zodat dit voor mij geen probleem was.

Ik heb het werk bekeken en binnen 24 uur een offerte gemaakt. De familie Blokdijk te Assen had tijd nodig om te beslissen. Er waren meerde bedrijven geweest die natuurlijk hun eigen product wilden verkopen. Uiteindelijk is mij de opdracht gegund.sierpleister

Sierpleister vergt veel lijm

Wanneer je sierpleister wilt behangen, moet je 4 x zoveel lijm gebruiken als normaal. Sierpleister heeft namelijk diepe poriën en deze moeten volledig verzadigd zijn alvorens het glasweefselbehang er tegen aan te kunnen plakken.

Alvorens je gaat behangen moet je eerst een sterk bindmiddel gaan gebruiken en daarna pas lijm aanbrengen. Het werk omvatte plusminus 7 dagen. Ik heb als volgt gewerkt: eerst ontvetten alle kozijnen, deuren, zijkanten trappen. Daarna het schuren van alle kozijnen, deuren, zijkanten trappen en metten afgenomen met een natte doek om deze stofvrij te maken.

Vervolgens de kozijnen en zijkanten van de trap gaan schilderen, op de deuren na, deze heb ik de laatste dag gedaan. Toen heb ik het sierpleister met voorstrijk behandeld en in 3 dagen heb ik het glasweefselbehang over het sierpleister geplakt.

Daarna heb ik een latex verf gebruikt om alle wanden te sausen in de kleur RAL 9010. Ik heb gekozen om de deuren de laatste dag te doen met het oog op beschadigingen te voorkomen tijdens de uitvoering van het werk. Ik moet eerlijk bekennen dat de lijm op het sierpleister aanbrengen best zwaar was, maar over het algemeen was het een leuke en uitdagende klus.

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

Met dank aan de familie Blokdijk. Ik laat jullie hieronder zien hoe het was en wat het resultaat is geworden.

Ik zou het leuk vinden om een leuke reactie van jullie te krijgen. BVD. Piet de vries

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.