Sierpeister, met glasweefsel behangen.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Houtrot reparatie, bij de familie Landeweerd.
Schilderen, betekenis en wat is het doel.

Sierpleister

Sierpleister schuurt en hoe je sierpleister met glasweefselbehang kunt laten verdwijnen.

Op marktplaats kun je reageren op bepaalde klussen als je hebt geregistreerd. Ik dacht laat ik dat eens doen.

De opdracht hield in dat de wanden met sierpleister veranderd moesten worden en kozijnen, deuren en zijkanten beide trappen moesten worden geschilderd. Vooral het sierpleister was de opdrachtgever een doorn in het oog, omdat vaak hun kinderen langs de wanden liepen en dat dit een schuureffect opleverde voor hun huid.

Nadat ik een reactie had geplaatst kreeg ik een email terug dat ik maar moest komen voor een offerte. Ik had gelukkig in het verleden ook al twee keer sierpleister behangen, zodat dit voor mij geen probleem was.

Ik heb het werk bekeken en binnen 24 uur een offerte gemaakt. De familie Blokdijk te Assen had tijd nodig om te beslissen. Er waren meerde bedrijven geweest die natuurlijk hun eigen product wilden verkopen. Uiteindelijk is mij de opdracht gegund.sierpleister

Sierpleister vergt veel lijm

Wanneer je sierpleister wilt behangen, moet je 4 x zoveel lijm gebruiken als normaal. Sierpleister heeft namelijk diepe poriën en deze moeten volledig verzadigd zijn alvorens het glasweefselbehang er tegen aan te kunnen plakken.

Alvorens je gaat behangen moet je eerst een sterk bindmiddel gaan gebruiken en daarna pas lijm aanbrengen. Het werk omvatte plusminus 7 dagen. Ik heb als volgt gewerkt: eerst ontvetten alle kozijnen, deuren, zijkanten trappen. Daarna het schuren van alle kozijnen, deuren, zijkanten trappen en metten afgenomen met een natte doek om deze stofvrij te maken.

Vervolgens de kozijnen en zijkanten van de trap gaan schilderen, op de deuren na, deze heb ik de laatste dag gedaan. Toen heb ik het sierpleister met voorstrijk behandeld en in 3 dagen heb ik het glasweefselbehang over het sierpleister geplakt.

Daarna heb ik een latex verf gebruikt om alle wanden te sausen in de kleur RAL 9010. Ik heb gekozen om de deuren de laatste dag te doen met het oog op beschadigingen te voorkomen tijdens de uitvoering van het werk. Ik moet eerlijk bekennen dat de lijm op het sierpleister aanbrengen best zwaar was, maar over het algemeen was het een leuke en uitdagende klus.

Met dank aan de familie Blokdijk. Ik laat jullie hieronder zien hoe het was en wat het resultaat is geworden.

Ik zou het leuk vinden om een leuke reactie van jullie te krijgen. BVD. Piet de vries

Houtrot reparatie, bij de familie Landeweerd.
Schilderen, betekenis en wat is het doel.