Siliconen-kit verven en schilderen

door Piet de Vries | Geupdate op:  13 november 2018

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

kit-schilderen

Kun je siliconen(-kit) verven?

Ja siliconenkit is overschilderbaar mits je de juiste methode toepast.
Is het geen optie om de kit te verwijderen maar wil je wel de boel op kleur hebben? Dan heb ik goed nieuws! Met deze anti-siliconen vloeistof kun je voortaan gewoon siliconenkit schilderen!

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?
Koop anti-siliconen vloeistof:

Siliconen(-kit) schilderen

Omdat siliconen vettig zijn kun je siliconen, en dus ook siliconenkit, niet schilderen met een goed resultaat. Wanneer je siliconen op de normale wijze verft zul je zien dat je zogeheten “vissenogen” krijgt. Dit krijg je bijvoorbeeld ook in schilderwerk wanneer je niet goed hebt ontvet voor het schuren en verven.

Om siliconen toch te kunnen verven kun je een anti-siliconen vloeistof door de verf doen. Met de juiste dosering (7 druppels per 100ml verf) zul je siliconenkit moeiteloos kunnen schilderen met een strak resultaat!

Video over anti-siliconen vloeistof

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.