Siliconenkit, waterdicht afwerken in een handomdraai

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Woonkamer verven, een update voor je living
Schuurpapier, voor welke klus is dit geschikt
Siliconenkit aanbrengen

Ga naar Schilderpret op YouTube

Waterdicht afwerken met siliconen-kit en waar wordt siliconenkit toegepast.

Siliconenkit

Er zijn tegenwoordig vele kitten op de markt. De keuze die je dan ook moet maken wordt steeds moeilijker omdat er constant nieuwe producten met nieuwe eigenschappen komen. Echter zijn er 2 hoofdgroepen die je moet onthouden: siliconenkit en acrylaatkitten. Daarnaast zijn er vullers, repair kit, en glaskit.

Met siliconenkit kun je alles waterdicht afwerkenSiliconenkit

Siliconenkit gebruik je voor het afdichten van naden in badkamers, aanrechtblad keuken en andere vochtige ruimtes. De kit met siliconen die je hiervoor moet gebruiken is sanitairkit. Siliconenkit is zeer elastisch en niet overschilderbaar! Siliconenkit hard uit door het opnemen van water en je kunt ze in glanzend toepassen en transparant. Nog een groot voordeel is dat ze schimmel weren!

Een belangrijke tip over siliconenkit

Siliconenkit is niet overschilderbaar! Als er in een badkamer gekit is en er zit een kozijn naast moet je als volgt te werk gaan: eerst super goed ontvetten en daarna licht schuren. Dan een universele primer aanbrengen en dit zo aanbrengen dat je 1 mm vanaf het kit dit aanbrengt. Verf je gelijk tegen het kit aan dan krijg je putjes in je schilderwerk, het kit drukt als het ware het verf weg. Dit doe je ook bij het aflakken: 1 mm vanaf de kit lakken!

Stap voor stap afdichten

Verwijder eerst kitresten met een siliconen kit resten verwijderaar. Daarna goed ontvetten en poreuze ondergronden en kunststoffen een primer aanbrengen. Hierna tape aan beide kanten aanbrengen en de kit aanbrengen. Maak de voegkit nat met een zeepsop. Ga met een half afgezaagde plastic buisje ( waar stroomdraden door gaan) over de kitrand om te veel aangebrachte kit te verwijderen. Daarna gelijk tape verwijderen en daarna nog een keer glad maken met een zeepsop. Hiermee krijg je een perfecte afgewerkte kitnaad die helemaal waterdicht is. Wacht met het douchen tot dat de kit is uitgehard. Meestal is deze plm. 24 uur. Ik wens je veel succes met het kitten!

Zou het zeer leuk vinden als je een ractie achter laat!

BVD.

Piet

Woonkamer verven, een update voor je living
Schuurpapier, voor welke klus is dit geschikt