Slaapkamer schilderen

door Piet de Vries | Geupdate op:  26 mei 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Slaapkamer schilderen geeft een opfrissing.

Slaapkamer schilderen kun jezelf en een slaapkamer schilderen geeft weer een frisse look.

Een slaapkamer schilderen vind ik persoonlijk altijd leuk om uit te voeren. Ik weet dat je daar grotendeels je tijd aan het slapen bent maar dan nog is het leuk om je slaapkamer een leuke opfrisbeurt te geven. Vooraf zal je moeten bepalen welke kleuren je wilt. Je kunt tegenwoordig veel tips en adviezen vinden op het internet en daar je voordeel mee doen. Je kunt natuurlijk ook naar een verfwinkel gaan om daar advies te vragen over welke kleur je wilt. Neem eventueel foto’s mee op je mobiel zodat je deze kunt laten zien wat je meubels zijn. Aan de hand daarvan kun je samen overleggen welke kleuren daar eventueel bij passen. Maak vooraf een planning wanneer je wilt beginnen en wanneer je klaar wilt zijn. Zo leg je enigszins wat druk bij jezelf dat je die deadline wel wilt halen. Doe ook de inkoop van de materialen zoals, latex, verf, rollers kwasten enzovoort. Neem ook eens een kijkje in mijn verfshop.

Een slaapkamer schilderen en het voorwerk.

Bij een slaapkamer schilderen is het gemakkelijker dat de ruimte leeg is. Bedenk vooraf waar je die meubels zo lang kwijt kunt. Vervolgens ga je de rails demonteren. Ook de deurklinken en eventuele andere bevestigingsmateriaal demonteren. Daarna ga je vloer afdekken. Gebruik hiervoor een stucloper en zorg ervoor dat deze goed aangesloten zit. Plak de aangrenzende stroken af met een ducktape. Doe dit ook bij de plinten. Zo ben je er zeker van dat je geen verfspatten op je vloer krijgt.

Een slaapkamer schilderen welke volgorde moet je kiezen.

Bij een slaapkamer schilderen moet je wel een bepaalde volgorde aanhouden. Je begint altijd eerst met het houtwerk. Deze ga je eerst ontvetten. Doe dit met een allesreinger. Ik zelf gebruik hiervoor B-clean. Ik gebruik dit omdat B-clean biologisch afbreekbaar is en je hoeft niet na te spoelen. Klik hier voor meer informatie. Daarna ga je alles schuren en stofvrij maken. Als laatste grondverf aanbrengen en aflakken. Vervolgens ga je het plafond en de muren schoonmaken. Wanneer deze schoon zijn kun je beginnen met het plafond schilderen. Als laatste ga je de wanden schilderen. Als je deze volgorde aanhoudt heb je een perfecte planning. Zou je het andersom doen dus eerst plafond en muren en dan pas houtwerk dan krijg je al het geschuurde stof op je plafond en muren.

Een slaapkamer schilderen kun jezelf uitvoeren.

Een slaapkamer schilderen kun je in principe zelf schilderen. Dit hoeft echt niet zo moeilijk als je denkt. Waar ben je bang voor? Ben je bang dat je gaat morsen? Of dat je er zelf helemaal onder de verf komt? Dit maakt toch immers niets uit. Je bent toch in je eigen huis. Niemand ziet je toch? Het is gewoon een kwestie van proberen en doen. Als je het niet probeert dan weet je het ook niet. Je kunt op mijn blog veel tips geven en advies. Ik heb ook veel filmpjes gemaakt op You tube waar je inspiratie uit kunt halen. Kijk daar eens naar. Ik heb rechtsboven op mijn site een zoekfunctie waarbij je jou zoekwoord kunt invullen en zoop dat blog uitkomt. Wat je ook kunt doen is gebruik maken van hulpmiddelen. Zoals een schilderstape. Hiermee kun je mooi rechte lijnen maken. Kortom er zijn genoeg middelen. Zeker kan ik me voorstellen dat je zelf niet wilt schilderen! Dan heb ik hierbij een tip voor je. Je kunt ineens gratis zes offertes vrijblijvend ontvangen in je mailbox. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier. Hebben jullie nog vragen of suggesties over een slaapkamer schilderen? Laat het me weten door een reactie te schrijven onder dit artikel.

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

Alvast bedankt.

Piet de vries

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.