Tafel verven met meerdere mogelijkheden+video.

door Piet de Vries | Geupdate op:  22 januari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

TAFEL VERVEN-REINIGBAARHEID

BENODIGDHEDEN TAFEL VERVEN

tafel verven

STAPPENPLAN

  1. Ontvetten
  2. Schuren van poten met schuurpapier, tafelblad met schuurmachine.
  3. Stofvrij maken
  4. 2 lagen grondverf aanbrengen (tussen lagen licht schuren)
  5. Laklaag aanbrengen
  6. Kwast, roller en verfbak schoonmaken met water.

 

HUIDVETBESTENDIG EN SLIJTVASTIGHEID.

De verf die we gaan gebruiken is op acrylbasis. Hiervoor nemen we een watergedragen grondverf en een acryl lakverf. Dit heeft veel voordelen zoals een snelle droging, geen vergeling van de kleur en minder milieu belastend. Daarnaast moet je zorgen dat de verf goed slijtvast is. Dit heeft als functie dat er geen krassen op je tafelblad komen. Een tafel verven heeft dan ook een bepaalde procedure om dit een goed eindresultaat te krijgen. wat ook van belang is dat je een verf kiest die huidvetbestendig is. Dat wil zeggen dat je rustig met je huid ( arm) op de tafel kunt liggen zonder dat er vlekken op komen. Het laatste punt is dat je de tafel na de lunch of maaltijd goed kunt schoonmaken: een goede reinigbaarheid. Kies voor een hoogglans acryl verf. De tafel glimt en is gemakkelijker schoon te houden.

TAFEL SCHILDEREN VAN VOORBEREIDING TOT EINDRESULTAAT

Vooraf maak je voldoende ruimte zodat je goed om de tafel heen kun werken.  Leg kranten, plastic of een stucloper onder de tafel tijdens het verven. Begin met het ontvetten en daarna schuren. Een logische volgorde is dat je eerst de tafelpoten doet en en dan het tafelblad. Vervolgens alles stofvrij maken. Doe wat grondverf in een verfbak en begin bij de tafelpoten te schilderen met een kwast en werk zo naar boven. Het tafelblad rollen met een viltroller. Nadat de grondverf is uitgehard vervolgens licht op schuren met schuurpapier korrel 240 en stofvrij maken. Het lakken kan beginnen. begin onderaan bij de tafelpoten en werk zo naar het tafelblad toe. het tafelblad zelf met een roller lakken . De lak laten uitharden, licht opschuren en stofvrij maken. Nu een tweede laag lak aanbrengen en de kwast en roller uitspoelen met water en droog opbergen.

Heeft er iemand anders nog meer ideeën om een tafel te verven?

Laat het me weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Een vraag stellen mag natuurlijk ook.

BVD.

Piet de Vries

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.