Trapleuning schilderen hoe doe je dit.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Beits aanbiedingen en een kwaliteitsproduct kopen.
Krijtverf kopen en hoe breng je het aan.

TRAPLEUNING SCHILDEREN-BESTAAND EN ONBEHANDELD.

Trapleuning schilderen

Ga naar Schilderpret op YouTube

TRAPLEUNING SCHILDEREN BENODIGDHEDEN

 • Emmer 
 • Allesreiniger
 • Doek
 • Schuurpapier 180 en 240
 • Borstel, kleefdoek
 • Kwast, roerstok
 • Verfkrabber
 • Afbijtmiddel
 • Acryl: grondverf en lak

Klik hier om verf op waterbasis (Acrylverf) te kopen.

STAPPENPLAN

 1. Afbijtmiddel aanbrengen en laten weken
 2. Verf schrapen met verfkrabber
 3. Ontvetten
 4. Schuren met korrel 180
 5. Stofvrij maken met borstel en kleefdoek
 6. Grondverf aanbrengen
 7. Licht schuren en stofvrij maken
 8. Behandeld: 1 laag lak; Onbehandeld hout: 2 lagen lak

 

ONBEHANDELDE TRAPLEUNING VERVEN.

Neem een doek en een allesreiniger en ga de houvast schoonmaken. Wanneer de leuning is opgedroogd ga hem licht schuren met schuurpapier 240. Hierna stofvrij maken. Wil je de houtkleur blijven zien? Schilder dan drie lagen een blanke lak op de leuning. Vergeet niet tussen de lagen licht te schuren. Je kunt ook kiezen voor een blanke lak met iets kleur erin. Dit is een semi transparante lak. Wil je de leuning gedekt verven? Breng dan eerst een grondverf acryl aan. Laat de grondverf opdrogen en schuur deze licht op en maak de leuning stofvrij. Vervolgens een lakverf acryl aanbrengen. Neem hiervoor een verf die slijtvast en kras vast is. Het wordt ook wel een Pu lak genoemd.

SCHILDEREN BESTAANDE LEUNINGtrapleuning schilderen

Een trapleuning schilderen van een bestaande leuning is wat meer werk dan een nieuwe. Vaak is een leuning gemaakt van hardhout. Op bestaand schilderwerk zitten soms meerdere lagen. Je zult deze lagen er eerst moeten afhalen. Gebruik hiervoor een afbijtmiddel. Breng met een kwast dit afbijtmiddel op en laat het enige tijd inwerken. Daarna neem je een verfkrabber en schraapt het loszittende verf er af. Ook bij een trapleuning schilderen is het belangrijk dat je gaat ontvetten. Daarna ga je schuren totdat het oppervlak helemaal glad is. Hierna neem je een primer om mee te gronden. Daarna breng je twee aflak lagen aan. Vergeet niet tussen de lagen te schuren en alles stofvrij maken.

LEUNING SCHILDEREN EN WATERGEDRAGEN.

Bij een trapleuning schilderen moet je wel weten wat voor verf je moet gebruiken. Om een goede hechting te krijgen met het kale hout moet je een watergedragen primer nemen. Deze primer hecht namelijk zeer goed op hardhout wat zeer belangrijk hier is. Wanneer de primer goed is uitgehard moet je vervolgens een aflak nemen die weer goed hecht op de primer. Dit is essentieel voor je eindresultaat. Je moet dan acrylverf nemen op basis van acrylaat. Acrylverf heeft ook een voordeel dat het niet vergeeld. Wil je ook de trap verven? Lees mijn blog over trap schilderen. Je kunt er ook voor kiezen om de trap te renoveren. Dit kun je uitbesteden of je kunt er voor kiezen om zelf de trap te renoveren

Klik hier om verf op waterbasis (Acrylverf) te kopen.

Alvast bedankt

Piet de Vries

 

Beits aanbiedingen en een kwaliteitsproduct kopen.
Krijtverf kopen en hoe breng je het aan.