Tuintegels verven en de mogelijke alternatieven.

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Muur verven VS muurstickers
Slaapkamer schilderen
tegels verven, de alternatieven.

Ga naar Schilderpret op YouTube

Tuintegels verven

Waarom zou je tuintegels verven eigenlijk? Of je vindt ze niet mooi meer door slijtage, of de kleur staat je niet aan. Of ze zijn verouderd en uit de tijd. Een alternatief is dan om tuintegels  te gaan vervangen door nieuwe. Aangezien dit nogal een kostenplaatje is kiest men vaak een goedkopere oplossing:  De tegels in de tuin verven!Er zijn meerdere mogelijkheden hoe je die tegels buiten in je tuin kunt schilderen. Deze methoden worden apart besproken.
Bij alle alternatieven is het voorwerk uiteraard altijd belangrijk. Het voorwerk is het schoonmaken van de tuintegels. Dit kun je het beste met een hogedrukspuit doen. Zorg ervoor dat alle aanslag van de tegels verwijderd zijn en dat de tegels goed droog zijn voordat je met de behandeling begint.

Wil je (wand-)tegels binnen in je woning verven? Klik dan hier.

Wil je de tegels van de  vloer binnenshuis verven?

Lees dan dit artikel over vloertegels verven (binnen).

Tuintegels verven met een primer

De eenvoudige manier is om de oude tegels te voorzien van een primer. Bedenk vooraf welke kleur je wilt hebben en maak deze primer gelijk op kleur. Breng minimaal twee lagen aan om de tegels goed op kleur te brengen. Doe dit bij stoeptegels waarbij je niet overheen loopt. Dit is alleen voor de sier. Om een mooi resultaat te behouden zal je elk jaar de tegels opnieuw moeten schilderen.

Verfraaien met betonverf

Een twee alternatief is dat je betonverf gebruikt. Hierbij hoef je niet vooraf een primer aan te brengen. Als de tegels schoon en droog zijn kun je dit rechtstreeks aanbrengen. Hier geldt ook dat je dit bijna elk jaar moet herhalen. Door weersinvloeden slijt de betonverf.

tuintegels-verven-wegenverf-wegenwit

Tuintegels mooi maken met wegenverf wit.

Het je een terras waar je regelmatig overheen loopt? Dan is wegenverf wit een mooie oplossing. Het is een isolerende verf die snel droogt. Daarna kun je deze wegenverf afwerken met een aflak of een muurverf voor buiten. Persoonlijk zou ik een Pu lak nemen. Een  Pu lak is namelijk zeer slijtvast. Met deze afwerking  worden je tuintegels glad en trekken minder vuil aan. De nabehandeling is dan niet zo vaak.

Klik hier om wegenverf te kopen in mijn webshop.

Tegels in de tuin afwerken met een coating

Het is een keuze die je maakt. Heb je een goed gevulde portemonnee? Dan  is een twee componenten coating een goede alternatief. Deze kan goed tegen weersinvloeden en is slijtvast. Kies hiervoor als je regelmatig het terras gebruikt voor een zitje of een pad naar tuin. Als je de boven omschreven methoden niet wilt dan is er nog een laatste alternatief: de tuintegels gewoon omdraaien en opnieuw leggen. Eventueel combineren met klinkers erom heen, wat een mooi effect kan worden. Zo zie je dat er een scala aan mogelijkheden zijn. Voor meer leuke ideeën, tips en adviezen surf eens rond op Schilderpret. Wil je graag persoonlijk advies en antwoord op je vragen? Stel gerust een vraag ;)

Muur verven VS muurstickers
Slaapkamer schilderen