Vlekken verwijderen, een super oplossing!

door Piet de Vries | Geupdate op:  22 januari 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Vlekken verwijderen nu gemakkelijk en vlekken verwijderen met een reinigbare muurverf.

Ik weet uit ervaring dat je bij vlekken verwijderen van een muur dat je erna veelvoudig ziet dat de latex enigszins wat gaat glanzen. Dat is erg storend en je kijkt er telkens weer tegen aan. Zeker zijn er veel oplossingen om vlekken verwijderen te realiseren. Bij vlekken verwijderen is nog altijd de beste oplossing het gewoon met water schoonmaken, mits de vlek nog nat is. Is de vlek opgedroogd dan wordt het moeilijk om dit schoon te maken. Wat ik zelf wel eens heb geprobeerd is met een allesreiniger voorzichtig over de plek heen gaan. Hierbij gebruik ik wel een Scotch Brite. Doe dit uiteraard wel heel voorzichtig en voorkom dat je niet gaat schuren. Indien dit gebeurd kun je het beste met dezelfde latex er weer overheen gaan, mits de latex verf niet lang geleden is aangebracht. Zie je hierna kleur verschil dan is er maar 1 oplossing en dat is de hele muur over te schilderen.

Tip: afwasbare latex!

vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen nu met Sps Resimat Ec Muurverf

Vlekken verwijderen is nu simpeler dan ooit. Ik ben blij dat de technieken steeds verbeterd worden. Er is nu een blijvende matte muurverf met een geweldige reinigbaarheid: Sps Resimat Ec Muurverf! Als je bij deze muurverf een vlek verwijderd blijft hij daarna altijd mat. Je ziet dus geen glanzend vlekje meer op de muur. Geweldig toch. Als je vanaf nu deze muurverf gebruikt heb je geen reinigingsproducten meer nodig om de vlekken te verwijderen. Vlekken verwijderen kun je veelvoudig doen met Resimat muurverf. In principe kun je deze latex op alle muren aanbrengen. Toch moet je hierover nadenken waar je deze latex aanbrengt. Als ik bij me zelf kijk, zijn er in de bijkeuken bij de wasmachine regelmatig vlekken, om maar als voorbeeld te noemen. Ook voor bedrijven is dit een oplossing om deze muurverf te gebruiken. Hierbij valt te denken aan kantoren, wachtkamers huisartsen, ziekenhuizen enzovoort. Het product zelf geeft een uitstekende dekking. Daarnaast heeft een geweldige vloeiing en is ook nog eens schrobvast! Wat nog een groot voordeel is bij het aanbrengen dat je het bijna spatvrij op de muren brengt. Het assortiment bestaat uit 1 liter, 4 liter en 10 liter emmers. Ik vind het een reuze aanrader.

Ik vraag hierbij aan iedereen wie nog meer tips heeft met vlekken verwijderen. Ik ben hier erg benieuwd naar. Laat het me weten door een reactie achter te laten onder dit artikel. Een topic beginnen op het nieuwe community forum kan natuurlijk ook!! BVD. Piet

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.